A budą w czasie jazdy nie telepie delikatnie?Wtedy jak ciągnie w okolicach 100?
A budą w czasie jazdy nie telepie delikatnie?Wtedy jak ciągnie w okolicach 100?
nic budą nie telepie właśnie, przynajmniej ja nie odczuwam, ani dziewczyna, ani pasazerowie. ile nie jechałem alfą, to leciała jak po szynach
Marek - napisałem, ze puka przy zmianie biegu, a dokładnie przy zrzucaniu biegu na luz, oraz czasami przy puszczaniu sprzegla na wrzuconym biegu. Jutro dokładnie to sprawdze.
Wysłane z tronu, bo nudy.
Ostatnio edytowane przez dexter1213 ; 11-06-2016 o 21:30
tez mam tak samo zwlaszcza z 1 na 2.... nawet jak mega umiejetnie puszcze sprzeghlo... moze luzy na mechanizmie roznicowym? da sie je skasowac ,a objawy podobne
tam sie kasuje luz...ja tez potrafie ale nie zawsze mega wychodzi....komplet podkladek do kasowania luzu na mechanizmie roznicowym kosztuje 130zl chyba?
Wiadomo może być sypnięty...ale najpierw przynajmniej ja jak sie mocno zdenerwuje popatrze na te luzy i je wykasuje.
Ostatnio edytowane przez aj1990 ; 12-06-2016 o 08:51
Wjedź na kanał i poszarp za lewą półoś góra /dół. U mnie jest luz i u mojego kolegi też. Te same stuki przy zmianie biegu i puszczeniu sprzęgła.
27 czerwca odstawiam auto do mechanika i bede wszystko wiedziałDzwonilem w parę miejsc. Ogólna tendencja naszych skrzyń. Sypią się dyferencjały.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Ja liczę, że wystarczą podkładki ewentualnie łożyska. No, ale zobaczymy. Dodatkowo wyskakuje mi szóstka.
Nowy dyfer pewnie kosztuje tyle co nasze alfy. Lepiej zainwestować w q2. No tylko, że to też parę złotych. Zostaje używka po jakimś przeglądzie...
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Jak tylko puka to przy takich kosztach bym tego nie ruszał
nie grozi to to rozerwaniem skrzyni podczas jazdy?
Wysłane z tronu, bo nudy.