Do 156 to ja nie wiem czy jest sens, pewnie taniej nowe kupisz... ile wołają za tą robotę?
Do 156 to ja nie wiem czy jest sens, pewnie taniej nowe kupisz... ile wołają za tą robotę?
na początek to bym naprawił instalację aby napięcie jednak było powyżej 12 V, można zrobić obejście instalacji i puścić prąd prosto z akumulatora wstawiając dodatkowy przekaźnik do sterowania.
Zgadza się. Napięcie to podstawa ale na zdjęciach widać że lampy też niedomagają. Zwłaszcza prawa.
W 156 bardzo łatwo o złe zamontowanie żarówki w gnieździe. Przy źle osadzonych żarówkach nie można spodziewać dobrego oświetlenia drogi. Jeśli masz pewność, że żarówki są dobrze założone wtedy pozostaje ustawienie lamp.
AR 155 1.7 TS '95 & AR 156 SW 1.9 16v JTD '03
łącznie chcą za to 320 złotych za oba reflektory, nowe widziałem za ok. 280 ale zamienniki. Opłaca się bardziej kupić nowy zamiennik niż odnawiać oryginalne lampy?
Ja kupiłem używane za 150 zł (trafiłem dobrą okazję) z czarnymi środkami i w końcu widzę dokąd jadę. Ja bym po prostu zainwestował w nowe lampy- wygląd i bezpieczeństwo na pewno na tym zyskają.
A niemozna po prostu oddac kolegom z forum ktorzy przerabiaja zwykle lampy na soczewki? Kosztpodobny jakosc nie porownywalna...
Lampa zregenerowana albo nowa będzie świecić tak samo jak nowa soczewka (oczywiście bez wdawania się w drobne różnice i niuanse optyczne). Tak więc nie pisz takich brednito czy zregeneruje, kupi nowe, czy przerobi na soczewki (o ile też będa nowe) to nie ma większego znaczenia i jest kwestią upodobań.
Nie pisz ze nowe depo bo czy inny chinczyk bedzie lepszy od soczewki...