Możesz coś więcej powiedzieć o regulacji tego mechanizmu przy wybieraku?
Wysłane z mojego SM-A710F przy użyciu Tapatalka
Możesz coś więcej powiedzieć o regulacji tego mechanizmu przy wybieraku?
Wysłane z mojego SM-A710F przy użyciu Tapatalka
O przypadku Twojej M32 możesz poczytać tutaj:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...rka_159_a.html
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
A jak doregulować wybierak w F40 - bo jedynka i dwójka wchodzi w mojej Alfie z wyraźnym oporem? Dramatu nie ma ale mogłoby być lepiej (lżej).
Olej już po wymianie, linki po smarowania a opory bez zmian.
Mam ten sam problem, szczególnie z rana, później np. dużo gorzej wrzuca się 1 lub 2 w czasie toczenia się auta, np. do świateł.
Też miałem i mam problem z płynną zmianą biegów. Prawidłowości:
- silnik zgaszony - biegi wchodzą ok
- silnik odpalony, samochód na postoju - biegi wchodzą ok
- silnik odpalony, samochód w trakcie jazdy - biegi wchodzą z tzw. haczeniem (bez zgrzytów)
Co zauważyłem. Na zgaszonym silniku lewarek w pozycji prawo lewo chodzi gładko. Po odpaleniu nieco gorzej. Kombinowałem z olejami przekładniowymi, bez większych efektów. Ostatnio użyłem dodatku Liqui Moly do skrzyń. Po przejechaniu 400 km nie odczułem zauważalnej poprawy. Pedał sprzęgła chodzi dość ciężko. Nie wiem jaki jest rzeczywisty przebieg auta. Czy ktoś powyższych objawach może podpowiedzieć co ze skrzynią jest nie halo?
Ja mam takie pytanko:
-chcę wlać ceramizer do skrzyni m32, czy do całego "zabiegu" potrzebuję kanału czy mogę sam sobie go dolać? i gdzie szukać korka wlewu?
Korek wlewu jest pod akumulatorem.
Mam małe zapocenie koło lewej półosi. Najprawdopodobniej trzeba wymienić uszczelniacz tej osi. Czy przy odkręcaniu półosi dużo ubędzie mi oleju w skrzyni? Olej wymieniałem przy okazji regeneracji sprzęgła i 2masy 20 000 km temu. Tak wiec nie wiem na co się przygotować. Na dolewkę czy na kolejną wymianę?
Mam zalany olej tutela matryx. Jeśli będzie potrzeba wymiany oleju to co FUSCH TITAN SINTOLUID 75W80 będzie lepszy?
Ostatnio edytowane przez awj1 ; 05-07-2016 o 22:01
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Tak będzie trochę lepszy ale nie wiele. Badania w aparacie kulkowym wykazały, że zespawanie kulek na Fuchsie następuje troszkę później niż na Matryxie. Różnica jest nie wielka, zwykły śmiertelnik nie zauważy na pewno różnicy.