ok będzie nowa
ok będzie nowa
Wiem już co jest przyczyną niedziałającej dmuchawyKtoś tam strasznego bigosu narobił tzn. jakieś obejścia w kablach i podłączył wszystko na krótko z dodatkowym włącznikiem k ukrytym nad nogami kierowcy pod osłoną kolumny. Prawdopodobnie sama dmuchawa nie jest z tej alfy albo i tej marki. Nawet obudowę zmasakrował
Co do nagrzewnicy to jeszcze nie miałem czasu na wyjmowanie ale rozebrałem boczki tunelu w środku i jest tam suchutko ale są stare ślady wycieku w postaci białego leppkiego nalotu. I teraz nie wiem czy już nie była wymieniana?! no chyba że się sama uszczelniła lub dolali uszczelniacza. Szkoda że bez rozbierania tak się tego nie dowiem.
Co odpowiada za sygnalizację kierunkowskazów przy liczniku? Wymontowałem takie zielone cuś gdzie jest podłączone 5 wtyczek, 2 większe i 3 płaskie. Rozebrałem i układ nie wyglądał na zalany tylko same złączki i obudowa były lekko w białym osadzie.
nie jest przykręcony centralnie pod obudową nagrzewnicy a pod nim od strony pasażera rząd przekaźników a jako pierwszy jest zielony ale też czysty.
dosyć to dziwne bo jako tako kierunki działają, jest sygnalizacja dźwiękowa i mruga przycisk awaryjnych tylko się kontrolki nie zapalają na desce.