Vectra B 93' 1.6 75 KM - była
Honda Accord 99' 1.8 136 KM - była
156 SW 05' 2.4 175 KM - R.I.P
156 SW 05' 1.9 158 KM - była
Ford S-Max 07' 2.0 140KM - jest
Zawsze są dwa uda. Uda się albo nie uda...
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
Nie ma takiej możliwości, żeby diesel 2.2 wygrał w jakimś przetargu (akcyza). To już prędzej benzyna 2.0, 280 KM, 4x4, jeśli postawią takie wymagania w SIWZ. Wygrana Alfy 159 w poprzednim przetargu była dla wszystkich zaskoczeniem, bo przetarg był rozpisany pod Insignie, a Alfy nikt nawet nie brał pod uwagę.
Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 27-07-2016 o 07:12
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Oczywiście.
Ale ludzką rzeczą jest błądzić.
Jest jeszcze jednak i dla Ciebie nadzieja, że zmienisz swoją (oczywiście błędną) ocenę i nastawienie do Giulii - czytaj tylko jak najczęściej tutejsze wpisy "alfistów".
PS
Chociaż, jak tak czytałem co pisałeś wcześniej to przyznam, że to "odważne" i nadal "kontrowersyjne" w tym temacie, jednak... mi się podobało![]()
Ostatnio edytowane przez Archi ; 27-07-2016 o 07:40
Alfa Romeo Nel Cuore
ten wątek stał się gorzkimi żalami "prawdziwych" alfisti którzy uważają że jak w ich mniemaniu alfa im głowy wyglądem nie urywa to jest do dupy.
Każdy ma prawo do swojej opinii ale narzucanie jej komukolwiek to już inna sprawa.
Będę się smażył w piekle... ale Giulia naprawdę mi się podoba. Co nie oznacza że jest bez wad. Tylko kto ich nie ma ?
Zauważ, że Renault operuje na zupełnie innej półce cenowej, to raz, dwa - w kwestii sportowych hatchbacków wyrobiła sobie właśnie taką opinię, że to Megane RS jest wyznacznikiem w tej klasie, a nie np. Golf GTI. Alfa jest jak najbardziej marką prestiżową (cały czas dyskutujemy o marce jako takiej, a nie o poszczególnych modelach) w taki nieco inny sposób - o ile na przykład w Audi A4 B5 mogły być lepsze materiały w środku niż w Alfie 155, to jaki samochód cieszy się większą estymą wśród miłośników klasycznych samochodów? (i znowu, nie mówimy o Polsce, gdzie królują Wartburgi z german tuningiem i tym podobne barachło) Alfa zawsze była nieco inna, bardziej niszowa i jednocześnie przez większość swego istnienia w awangardzie - nawet, jeśli Alfa 156 nie była najbardziej niezawodnym samochodem, to myślę, że za 10 lat będzie robić wrażenie, a E36 tak sobie... To, że w Polsce powiatowej stoi niżej niż Passat, nie oznacza, że w takiej Holandii Giulia na podjeździe będzie wyglądać znacznie lepiej niż kolejne A4 na ulicy...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Kto? Użytkownicy tego forum! Oni są nieomylni, więc nie można mieć innego zdania! Giń w piekle!
Wracając do tematu. Jestem bardzo ciekaw realnego spalania benzyn. Jeździłem chwilę 1.8TFSI i 2.0TFSI. Spalanie w granicach 10-12l, mniej się nie da, chyba, że jedziesz stałą prędkością (ok 90km/h) i nie przyspieszasz/wyprzedzasz. Teraz jeżdżę 2.0EB i średnie na trasie 10l, w mieście 12-13l. Jedynie ratuje mnie 70l bak, ale nawet z nim zasięg i tak mniejszy niż w 3.0TDI w A4 (gdzie bak ma 64l chyba).
A w Giulii mamy jeszcze mniejszy zbiornik... I w opcjach nawet nie widzę "powiększony zbiornik paliwa" (jak w Mercu)
Ostatnio edytowane przez bartas82 ; 27-07-2016 o 08:08
Pozdro,
Bartas
Chyba nie chcemy, żeby Alfa tłukła taką masówę jak Audi (silniki ze Skody) czy BMW (silniki z Peżota)? Przywoływałem już tutaj kilka razy Jaguara - to jest marka, która powinna być wyznacznikiem dla Alfy - mniejsza wielkość sprzedaży, większa nisza, ale samochód, który robi kilkukrotnie większe wrażenie od BMW czy Audi. Audi A6 czy BMW 5 przy XF-ie wyglądają jak ubodzy krewni (mam na myśli ogólne wrażenie, a nie to, że w Audi jest ładniejsza okładzina zawiasów bagażnika w sedanie itp.).
Podobnie jest z markami Lexus i Infiniti - nikt się nie rozdrabnia na silniki od kosiarek. Moim zdaniem przy dalszym rozmyciu marka BMW straci kompletnie swój charakter (już teraz Clarkson twierdzi, że Giulia jest lepsza od M3, a w brytyjskim teście porównawczym C63 AMG, Giulii i M3 BMW jest... najgorsze) w ciągu 10 - 15 lat. Jeśli Giulia okaże się solidnym samochodem, to "Radość z jazdy" będzie kojarzona tylko z Alfą. Jeżeli pojawi się następca Giulietty RWD, będzie jedynym tylnonapędowcem w segmencie.
- - - Updated - - -
Taki genialny samochód, taka porażka rynkowa... I nikt tego przez 900 stron nie potrafi wytłumaczyć. Otóż sam wygląd nie wystarczy, jak widać na załączonym przykładzie. Chyba że kolekcjonujemy samochody do ustawienia w dużym garażu.
- - - Updated - - -
Scudetto i (podobno) genialne prowadzenie? Co jest takiego "charakteryzującego Alfę" w:
a/ Spider Duetto
b/ Giulietta 116
c/ Giulia Berlina
d/ Alfa 164
Czekam na odpowiedź.
- - - Updated - - -
A ile taki pakiet kosztuje i rozumiem, że z automatu doliczasz go do ceny samochodu?
- - - Updated - - -
A ten Twój kolega to przymierza się do zakupu nowego samochodu z segmentu E?Ludzie, którzy celują w segment E, często mają 40+ lat, co oznacza, że na plakacie nad ich łóżkiem zamiast Mercedesa W124 mogła wisieć Alfa 164... Chociaż fakt, że doświadczenie Alfy w tym segmencie jest ogólnie raczej ubogie i bez większych sukcesów - ani 2600, ani Sei, ani 90 nie były ikonami swoich czasów i nie są nimi dzisiaj.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS