Nie o drut mi chodzi! Drut jest od klamki a mi chodzi o plastikowe cięgno od zamka na które działa przekręcenie klucza.
Nie o drut mi chodzi! Drut jest od klamki a mi chodzi o plastikowe cięgno od zamka na które działa przekręcenie klucza.
Te plastikowe ciegno siedzi na "jabłku" musisz pociągnąc to zejdzie.
Była ALFA ROMEO 166 2,4jtd
Jest ALFA ROMEO 166 3,0V6 FL http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rafal0717.html
Z tyłu pewnie masz uniwersalne siłowniki założone, podczepione do głównego drutu i się rozkręciły mocowania.
Mała uwaga przy skręcaniu wszystkiego do kupy, głośniczek przy klamce jeśli jest o zły kąt wpięty, potrafi blokować cięgno rygla.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
Tak jak koledzy piszą, musisz zdjąć z tyłu boczki i sprawdzić kable kostki siłowniki, może coś się odczepiło a może siłowniki padły i trzecia sprawa ktoś w innym poście pisał że za tylne zamki jest odpowiedzialny osobny moduł czy jakoś tak, posprawdzaj najpierw w drzwiach. Ja miałem podobny problem jak Ty, tzn dostałem jeden kluczyk z rozwalonym środkiem więc zostało otwieranie z kluczyka tylko że u mnie otwierają się wszystkie. W związku z tym zakupiłem centralkę i wpiąłem się jak w temacie na forum pod tylnym światłem stopu i teraz cieszę się otwieraniem lalki z pilota a dodatkowo z pilota otwieram sobie również bagażnik, jedyne co to nie wpiąłem się w kierunki bo sterowanie z centralki jest minusem i pod żaden kabel tam nie działa.Ale to akurat nie przeszkadza mi. Wracając do tematu rozbierz tylne drzwi i tam najpierw posprawdzaj.
coś tam było o podgięciu jakiejś nóżki z tego co pamiętam ale ja tego nie kumam a nie pytałem bo nie chce na idiotę wyjść ponieważ to moja pierwsza lalka i jestem jeszcze zielony, chyba że to nie o to chodzi to proszę o jakiś link czy jak.
Ostatnio edytowane przez Twiti2 ; 27-07-2016 o 08:49
dzieki
Zdemontowalem oba zamki i okazalo sie ze sa rozne tzn. lewy ma biala obudowe a prawy czarna czyli jeden nie jest z tego modelu tylko ktory? Po rozebraniu okazalo sie iz lewy ma spalony silnczek a prawy uszkodzone 3 zeby na plastikowej zebatce. Po drobnej modyfikacji prawy zamek dziala jak powiniendo lewego moze uda sie dopasowac inny silniczek i tez bedzie dzialal. Zamki maja jeszcze jedna roznice a mianowicie lewy po zamknieciu ma mozliwosc odryglowania drzwi klamka wewnetrzna, prawym juz tak sie nie da, taka budowa zamka.