Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał mmax88 Zobacz post
    JI ogromna rzesza ludzi tutaj nie zdaje sobie sprawy, że dla wielu potencjalnych kupujących to jest bezpośredni rywal Giulii. Tylko w tym wątku jest nas chyba 3 albo 4 osoby, które otwarcie mówią, że Mustang jest poważną alternatywą dla Giulii.
    Sorry, ale nie bardzo. W życiu bym nie kupił mustanga, bo by mnie wszyscy wyśmiali, że mam kryzys wieku średniego, a w szczególności już w najsłabszej wersji. Przecież to jest zupełnie inny segment. Normalny sedan premium vs typowo sportowe coupe. Jaka to jest konkurencja? Przecież to są zupełnie inne auta. Nie stosuj swoich kryteriów do ogółu.
    Gdyby istniała Giulia Coupe o sportowej specyfikacji to by można było mówić o konkurencji.
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Świeżak Avatar piotr197308
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDM 120KM sportwagon 2006 rok czarna perła teraz Giulia 2,2 180KM

Domyślnie

zniżka tylko za to że mam alfe o więcej się nie pytałem
    Alfa Romeo 155 2,5 td
    Alfa Romeo 159 120 jtdm
    Alfa Romeo Giulia Super 2,2

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

[MENTION=53152]Tomtrz[/MENTION] sorry, ale nie zrozumiałeś co napisałem. Przecież nie twierdzę, że dla wszystkich, tylko "dla wielu potencjalnych kupujących". Tak, to są zupełnie różne auta. Oczywiście, że tak. Ale są ludzie, którzy nie kupują auta z powodu jego funkcjonalności. Są tacy, dla których liczą się emocje, silnik, emocje, design, emocje, radość z jazdy, emocje, dźwięk, emocje i jeszcze raz emocje. A w tych kategoriach Mustang i mocna Giulia mogą stawać w szranki. Oglądałem Mustanga (najnowszego, poprzednie się nie prowadzą za bardzo) i owszem, materiały dużo gorsze, niż w Giulii, ale ma obłędnie brzmiące V8 generujące 421 KM. Nadal uważam, że Giulia Mustanga objedzie jak będzie chciała (QV bezdyskusyjne, ale nawet inne mocne wersje mogłyby dać radę na krętych torach).
    Co więcej, osobiście uważam (ale to tylko mogę zdanie, mogę się mylić, nie znam się), że rodzina 2+1 z dzieckiem na tyle dużym, że nie potrzebuje dużego wózka, spokojnie da radę mając Mustanga.

Piszesz o kryzysie wieku średniego. Hmm wykluczanie kupna auta z powodu stereotypów o nim lub tym co ludzie powiedzą na forum Alfy Romeo brzmi ciekawie :-P (to tak pół żartem, pół serio, jakby ktoś nie zrozumiał).

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Makaronek, weź też pod uwagę że Giulietta to sprawdzona sześcioletnia konstrukcja po dwóch liftach. Giulia dopiero zaczyna być sprzedawana i na pewno będzie miała choroby wieku dziecięcego. Poza tym na Giuliettę w dobrym salonie (np. Carserwis na Połczyńskiej w Warszawie) możesz liczyć na solidny rabat. Dla Giulii za wcześnie na ciekawe rabaty.
    Ja stawiam że wersja 280KM, w którą też celuję to w podstawie około 170tyś. Czyli wersja dobrze wyposażona 220tyś. Do tego rabat za rok.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Tomtrz: gdybym miał się sugerować tym co ludzie powiedzą lub pomyślą (Mustang = kryzys wieku średniego) to bym w życiu nie kupił AR166 :-)
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    SY
    Auto
    Julietta

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Makaronek, weź też pod uwagę że Giulietta to sprawdzona sześcioletnia konstrukcja po dwóch liftach. Giulia dopiero zaczyna być sprzedawana i na pewno będzie miała choroby wieku dziecięcego. Poza tym na Giuliettę w dobrym salonie (np. Carserwis na Połczyńskiej w Warszawie) możesz liczyć na solidny rabat. Dla Giulii za wcześnie na ciekawe rabaty.
    Ja stawiam że wersja 280KM, w którą też celuję to w podstawie około 170tyś. Czyli wersja dobrze wyposażona 220tyś. Do tego rabat za rok.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
    Optymistycznie podszedles do ceny wersji 280km, w tej chwili diesel 180km wystepuje jedynie od wersji wyposazenia SUPER, cena z AT to 163tys, wiec 100km za 7tys nam nie sprzedadza, na pewno policza sobie wiecej

Edit: wersja 200km w wersji SUPER ma cene 155tys. wiec moze to Twoje 170tys nie jest takie nierealne
    Ostatnio edytowane przez adamku111 ; 16-08-2016 o 20:30

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Żeby była jasność, to ja nigdzie nie napisałem, że stylistyka Giulii mi przeszkadza. Pisałem o "stylistycznym kompromisie" na skutek globalizacji marki Alfa Romeo, a każdy kompromis ma to do siebie, że nikt nie jest z niego w pełni zadowolony, ale jest możliwy do zaakceptowania przez wielu, przeze mnie również, ale zachwytów nad stylistyką Giulii z mojej strony też nie będzie.
    popieram zdanie kolegi
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 19-08-2016 o 15:02 Powód: Off Topic

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Makaronek, weź też pod uwagę że Giulietta to sprawdzona sześcioletnia konstrukcja po dwóch liftach.
    Rozsądek podpowiada Julkę. Gorzej jak serce szybciej bije na myśl o większej siostrze

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

Wracając do kwestii mających znaczenie Dzięki za rozjaśnienie kilku kwestii - dzięki temu wiem w sumie na czym stoję. Dokończę temat Veloce i zgodnie ze swoim budżetem i uwagami powyżej wstrzymam się póki co z Giulią. Zobaczę, jak będzie oceniana 280ka, czy nie ma jakiś mocnych problemów z tym młodym autem etc.

Luke - wziałem giuliette właśnie w carserwisie, mam wrażenie 3/4 posiadaczy alf w Polsce jeździ autami od tego Pana Marka ) nie wiem w sumie w jaki sposób zamówiłem w koncu giuliette, a nie np Leona Cupre - chyba podejscie i cierpliwość sprzedawcy miala tu fundamentalne znaczenie (i jednak jakiś sentyment do marki).
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 19-08-2016 o 15:03 Powód: Off Topic

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    Tomtrz: gdybym miał się sugerować tym co ludzie powiedzą lub pomyślą (Mustang = kryzys wieku średniego)
    Z zaawansowaną siwizną / łysiną ( niepotrzebne skreślić )