Gdzie kupiłeś ten zawór? Masz jakiś nr przedmiotu?
Gdzie kupiłeś ten zawór? Masz jakiś nr przedmiotu?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
No właśnie zasadność zmiany zbiorniczka chciałem skonsultować, czy pozmianowy po jakimś czasie też może się wyeksploatowac, może faktycznie przy wymianie płynu postaram się ocenić jego stan (choć jak niektórzy piszę żadnego sitka nie widzą, także zobaczę jak będzie u mnie). Także zacznę chyba jak pisałem narazie wymiana samego płynu, no i może popatrzę na te węże i ten zawór.
Ja czyściłem ten zawór nic mi to nie pomogło
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Co do numeru części, to patrząc na ePera to jest to 46774716 ŚRUBA Z OTWOREM ale jeszcze czekam na odpowiedź co to dokładnie było zamówione.
Zaznaczam, że ja miałem na 100% źle zakuty wąż, natomiast zaworek-śrubkę i zbiornik zrobiłem "przy okazji" ale jestem niemal pewien że to wąż był przyczyną złego działania układu.
Zakuwali go na nowo w zakładzie zajmującym się ogólnie pojętymi wężami ciśnieniowymi (Hansa Flex) i podobno goście za bardzo nie chcieli go robić, ale jak już mechanik-rzeźnik ich przekonał, to mówili że "to nie będzie działać" i mieli rację. Koniec końców nie jest to "zwykły" wąż bo tam jeszcze są jakieś, jak oni to nazwali, dławice i jak widać lekka zmiana średnicy zakucia i układ nie działa prawidłowo. Przy okazji wymiany węża na nowy, układ stracił osłonę termiczną, która była na starym wężu (nowy ori jej nie miał a starej nie dało się przełożyć bo albo była nawijana na gotowy wąż albo nałożona przed zakuciem) ale nie zauważyłem skutków ubocznych na razie - może na torze by się zagotowało, ale raczej nie na co dzień![]()
Ostatnio edytowane przez anAlfaBeta ; 03-09-2016 o 09:17
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Dzięki. Nie wiem dlaczego od razu założyłem, że w ePer tego zaworu nie będzie...
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Też mam problem ze wspomaganiem, zbiorniczek pozmianowy załozony i jak auto jest zimne wspomaganie chodzi pięknie w miare nagrzewania sie auta i płynów zaczyna chodzić ciężko, przy małej prędkości słychać je nawet i czuc przy skręcie....niemam pomysłów od czego zacząc aby nie wymieniac całego układu wspomagania....
Może zacznij od tej śrubki z zaworem, koszt poniżej 40zł (plus płynu trochę) a może pomóc.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Tak tez zrobię, tylko powiedz mi gdzie zlokalizowac tę śrubkę ?![]()