polecam przed gemontazem rozrusznika sprawdzic połaczenie macy do nadwozia, czesto to tam lezy problem.
polecam przed gemontazem rozrusznika sprawdzic połaczenie macy do nadwozia, czesto to tam lezy problem.
wiem że kiedyś czyściłem masy od aku w kierunku nadkola i do skrzyni biegów jedynie co to nie czyściłem zasilających przy samym rozruszniku.
no i jestem już po wymianie rozrusznika. kupa śmiechu banalnie proste od góry w niecałą godzinę miałem już nowy założonynie ma sensu od spodu się męczyć.
Hej, cześć i czołem!
Rozrusznik mi w ogóle już nie kręci, słychać tylko "pykanie" podczas przekręcania kluczyka. Zainspirowany tym tematem wziąłem narzędzia i poszedłem do fury co by wyciągnąć to źródło nieszczęścia. Ściągnąłem pokrywę i:
Jak od góry? Miejsca jak na lekarstwo, jak już znalazłem coś żeby wcisnąć łape to wszystko sobie zasłoniłem. Odkręcać to wszystko co jest na górze czy lepiej szukać kanału?
Szukaj kanału. Ja u siebie w dieslu 8V miejsca mam niby więcej, a i tak darłem od spodu. Od góry musisz mieć trzymetrowe ręce łamane w czterech miejscach, od spodu wystarczą dwumetrowe łamane w trzech
.
Dzięki!To jeszcze jedno pytanie- czy przy wyciąganiu od dołu trzeba odkręcać jeszcze jakieś dodatkowe cuda czy wystarczą te dwumetrowe ręce łamane w trzech miejscach?
![]()
Nie wiem jak w GTA, a u mnie musiałem odkręcić pionową poprzeczkę trzymającą coś tam - zamocowana jest na jedną większą śrubę (17?).
Popatrzyłem w eLearn, i w GTA procedura niby jest, żeby drzeć gościa górą - ściągnij sobie i sam zobacz: https://1drv.ms/u/s!AvtxIe2nFH6xqSeWFhHdMniNVJ-d
Aha, Ty masz faked GTA- to sobie tam w eLearnie wybierzesz właściwy model i rocznik
![]()