wiesz co alfa to nowy nabytek miesiac ja mam i nie wiem zbyt dużo jeszcze o niej
A rok produkcji powie jaki kolektor tam jest? moja jest ze stycznia 2007
wiesz co alfa to nowy nabytek miesiac ja mam i nie wiem zbyt dużo jeszcze o niej
A rok produkcji powie jaki kolektor tam jest? moja jest ze stycznia 2007
Nie zawsze rocznik pokaże czy masz plastik czy alu kolektor. Ja mam przed lit 2007 i juz kolektor plastik był i oczywiście nieszczęścieotwieraj maskę zdejmij pokrywę silnika (jak będziesz zakładać ponownie to najpierw powyjmuj z silnika 4 gumowe podkładki które potem umiesć w pokrywie i tak zamontujesz , inaczej możesz uszkodzić pokrywę )na tyle silnika z góry masz kolektor za świecami. ..I jeżeli jest alu to będziesz widział zebry kolor jeżeli plastik to czarny w nim zamontowany jest czujnik turbiny.
Napisane na Commodore C64..![]()
jutro zarkne i dam znac
- - - Updated - - -
w sumie juz tam zaglądałem bo wyciągałem świece żeby sprawdzić ale jaki kolektor to nie zwróciłem uwagi
wygląda mi kolektor na alu
teraz pytanko czy ta duża korekta jest spowodowana klapą?
one są poruszane jednym cięgłem to dlaczego tylko jeden cylinder świruje?
Jak wyglądają okolice klap ? Są zaolejone ?
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
trzeba sprostowac
po ciemku ogladałem kolektor
dziś jak jasno plastik na 100%
zamieniony wtrysk 3 z 1
Następujące teraz są korekty
1. -0.48
2. 1.41
3. -2.19
4. 1.23
Teraz jakie wnioski?
- - - Updated - - -
aha temperatyra sil,ika podczas pomiaru ok 60
Moim zdaniem powinieneś zrobić to gdy silnik ma 90*, a po drugi po zamianie miejscami wtrysków trzeba je zakodować. Ale ja się nie znam, nich się wypowiedzą mądrzejsi.
były zakodowane po zmianie
Skasuj parametry autoadaptacyjne, zrób kilkadziesiąt km i pokaż korekty dla rozgrzanego silnika.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ale w,porównaniu ze starymi korektami przed zmianą wtrysków zmiana jest na plus czy nie?