u mnie też się jakiś świerszcz zalągł :/ drzwi kierowcy - co ciekawe, jak auto jest dociążone (full bagażnik) to brzęczenie znika. Love italia![]()
u mnie też się jakiś świerszcz zalągł :/ drzwi kierowcy - co ciekawe, jak auto jest dociążone (full bagażnik) to brzęczenie znika. Love italia![]()
Koledzy! Oryginalny głośnik to tragedia - moc 20W 4Ohm, wszystko plastik na koniec magnesik 1/2 wielkości typowych z hipermarketu. Wymaga to wąskiej szczeliny na cewkę i wystarczy że papierowa membrana się nieco zdefasonuje, a charczenie mamy super.
U mnie też drzwi kierowcy zaczęły wydawać dźwięki na kostce. Mam też wrażenie, że szyba lekko opada i same drzwi po 5 latach trzeba lekko wyregulować. Ktoś z Górnego bądź Dolnego Śląska ma w tym wprawę i by mi to (oczywiście odpłatnie PRIV) zrobił? Lub czy możecie kogoś z tych rejonów polecić?
A u mnie czasem w zimie (takie jak teraz) prawe drzwi trzeszczą/stukają na nierównościach (gdy bez muzyki), natomiast minimalne osunięcie szyby (3mm? nawet szpary nie widać, nie słychać i nie czuć) załatwia sprawę.Ponieważ zdarza się to raz na miesiąc to za bardzo nie wnikam, ale widać, że całe drzwi mają tendencję do hałasowania.
pytanie- ma ktoś schemat lub wie jak zdemontować boczek z tyłu tak, aby nic nie połamać? Gdzie są śruby, kołki etc?
dzięki za info - nie wytrzymałem poszperałem i dałem radę - głośniki wysokotonowe zamontowane i szerokopasmowe wymienione na niskotonowe cza operacyjny 2 godziny z dorobieniem wiązki -szału nie ma ale gra lepiej.
Witajcie.
Chciałbym uprzednio przed demontażem zapytać jak ściągnąć boczek drzwi w Giuliettcie bez jego uszkodzenia ? Z doświadczenia wiem, że jak ktoś nie wie, gdzie dokładnie znajdują się zatrzaski czy cokolwiek innego można się nieźle namordować, najgorzej uszkodzić boczek...
Miał ktoś styczność z czymś takim ?
Hasła w google typu "demontaż bla bla w Giuliettce" znajduje mi tylko jakieś odsyłki do instrukcji Mito, albo źle szukam, albo nie wiem.
Z góry dzięki, pozdrawiam !![]()
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Źle szukasz ,
http://www.forum.alfaholicy.org/mito..._demontaz.html