Mechanik sprawdzał żarówka i stwierdził że świece są ok.
- - - Updated - - -
Założyłem nowy przekaźnik a na diagnostyce wyskakuje błąd tego przekaźnika właśnie
- - - Updated - - -
Drugi mechanik podpinał kabelek do plusa aku a drugim końcem dotykał kabelka dotykał do końcówki świecy, mówił że to niezawodny sposób sprawdzania jest.
- - - Updated - - -
Dodam że po podłączenie minusa do aku a drugiego końca do odłączonej fajki to po przekręceniu kluczyka przez fajkę nie płynie prąd
Silnik zimny był podczas sprawdzania.
Podepnę sie u mojej pani też wychodzi przekaźnik świec żarowych przekaznik ok a miga kontrolka dalej czy jak któryś kolega napisał czujnik temp. ma cos wspólnego?
Wie ktoś co może być przyczyną tego problemu? Ma ktoś z kolegów pomysł co mam jeszcze sprawdzić?
Pany wiec tak Sprawdzane świece powinny miec opór 0,5 ohm (dane od producenta świec)jak maja wiecej to znaczy ze zamiast zadanych 5 Amper pobierają więcej i komp widzi to jako błąd. ogólnie z przekaźnika płynąć powinno 20 A po 5 na każdą świecę a przekaźnik mozna zobaczyć prosto się go otwiera
Jak działa to ten dinks z cewki powinien klapnąć u mnie działa tylko nie pokazuje mi kontrolka jak długo podaje napięcie na świece ale podajei teraz planuje wyprowadzic małą kontrolke z cewki właśnie (12v) żeby widzieć kiedy świece przestają grzać
A taka ciekawostka jeszcze świece są na 11Vproducent wziol chyba pod uwage spadek napiecia na mrozie
Ostatnio edytowane przez Didi1102 ; 10-01-2017 o 09:24
skąd wiecie kiedy świece przestały grzać?
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka