dodam, bo pewnie wielu nie wie, zeby w polifcie wlaczyc odpowiednik MONO, to trzeba przytrzymac dluzej AUTO. niestety to zmienia inne ustawienia na auto, wiec trzeba znow ustawic jak sie lubi, ale juz przynajmniej mamy wszystko sterowane z jednej strony.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Chodziło zapewne o 'wyłączyć nadmuch'.
Faktycznie wyłączanie nawiewu jest kłopotliwe Brakuje przycisku Off
Mam wersję przedliftową od ponad roku i może ze 2 razy do tej pory chciałem wyłączyć nawiew, więc przycisk "MONO" jest dla mnie zdecydowanie bardziej przydatny. Natomiast irytuje mnie, że po odpaleniu silnika przez pewną chwilę nie mogę ustawić silniejszego nadmuchu niż 1 kreskę. Efekt na pewno występuję, gdy jest zimno. Latem chyba nie było tego problemu.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 17-01-2017 o 12:43
To jest fakt, jednak taka praca automatu ma też swoje plusy - na forum nie widać zbyt wiele tematów o zamarzniętej odmie w 159 w zimę. A podkręcanie nadmuchu i temperatury zaraz po rozruchu silnika w dieslu jest solidną cegiełką dołożoną w kierunku zamarźnięcia odmy.
Ja jeżdżę cały czas w trybie Full Auto (czasem Auto) i w zasadzie nie mam zastrzeżeń. Silnik jak na diesla nagrzewa się dość szybko, nawiew w zimę zaczyna dmuchać dopiero, gdy temp. cieczy przekroczy 50 stopni dzięki czemu leci od razu ciepłe powietrze.
Jaki wpływ ma siła nadmuchu w kabinie na odmę, bo nie bardzo rozumiem powiązanie poza odbieraniem ciepła?