Może cięgno od gruszki źle ustawione?
Może cięgno od gruszki źle ustawione?
I właśnie dlatego, że z zrzucaniem i reklamacja turbo jest sporo problemu trzeba zacząć od sprawdzenia czy po naszej stronie jest wszystko ok aby w razie czego mieć argumenty przy reklamacji, które z byle powodu lubią być odrzucane.
Do reszty wypowiedzi z grzeczności się nie odniosę.
EDIT: Jeszcze dla autora tematu, przy ewentualnej reklamacji nawet słowem nie wspominaj o chipie bo odeślą Cię z kwitkiem.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 17-02-2017 o 23:02
A jak Ci co regenerują turbinę są w stanie sprawić, że daje ona mniejsze ciśnienie? Przecież tam jest zmienna geometria łopatek i automatyka i tak powinna je nastawić tak by turbina dawała właściwe ciśnienie? Chyba, że regulacja gruszki (bo turbiny regenerowane chyba kupuje się z gruszką zamontowaną) celowo jest przestawiona, ale to wydaje sie i tak być bez sensu.
A ja bym jeszcze sprawdził zaworek overboost. U mnie w fiacie STILO 1.9 120 HP kiedyś wydawało mi się, że turbina jest walnięta i okazało się potem, że rozłożenie zaworka i dokładne go wyczyszczenie naprawiło problem z niedomaganiem turbiny.
Poza regulacją długości cięgła gruszki jest jeszcze ogranicznik zamknięcia kierownic. Do tego kwestia wyważenia po ponownym montażu to wszystko ma wpływ na działanie turbo.