Trudno taki alarm samemu zamontowac? U mnie spec za zalozenie SEO chce 1000zl.
Trudno taki alarm samemu zamontowac? U mnie spec za zalozenie SEO chce 1000zl.
zależy jak sobie radzisz z czytaniem schematów ,miernikiem i sprawnym lutowaniem.Tu masz tutorial jeśli chodzi o SEO. Nie jest to aż takie trudne a 7 stówek masz w kieszeni.ALFA_ROMEO_GIULIETTA_2010pl.pdf
widzisz? a to ciekawe... jakoś u mnie się zamyka samoczynnie ;p
ps.: a że tak głupio spytam, a w opcjach włączyłeś pozycje "auto close"? ;]
- - - Updated - - -
oczywiście że jest - wystarczy tylko otworzyć samą klapę bagażnika i bezmyślnie zostawić kluczyki na półce i zamknąć klapę![]()
wow to żeś mi teraz wjechał na ambicję ;] rozumiem że zacytowałeś instrukcję i jesteś pewien że tylko to i nic więcej się nie dzieje po włączeniu i że w obu menu jest tylko jedna taka pozycja? ;]
a to pewnie jakieś duszki blokują klapę, a ja głupi myślałem że to funkcja samozamykania ;p
Coś chyba Panowie się nie zrozumieliście.Funkcja auto close załącza się przy 20 km/godz blokując nam zamki aż do momentu otwarcia drzwi.Funkcja o której pisze kol. west_23 polega na tym że jeśli przypadkowo naciśniemy na pilota otwierając auto a nie otworzymy drzwi przez najbliższe 30 sek. to auto samo zarygluje / zamknie centralny / ponownie. Funkcja przydatna ale nie dostępna / fabrycznie/ w naszych autkach. Nawet z instrukcji wynika str. 14 / Julka 2013 / że alarm uzbraja się automatycznie ale nie rygluje zamków po zamknięciu drzwi / nie pilotem /.Jestem na etapie doboru autoalarmu - tylko z powodu braku informacji o poprawnym zamknięciu auta z pilota.Analizując poszczególne schematy czy to SEO czy Proxima itd. dochodzę do wniosku że alarmy oparte na CANie maja tylko sterowanie odczytu z magistrali.Czyli są informowane np. o tym że zamykam pilotem centralny i nie ma załączonej stacyjki.Alarmy te nie potrafią wysłać do sieci CAN rozkazu typu..zarygluj centralny itd.Czyli nie wykonają np. tej funkcji o której pisze west_23 ..czyli rearmingu. Chyba że podłączymy je analogowo poprzez odpowiedni sterownik zamka centralnego.Zastanawiam się więc coraz bardziej czy nie zakładać alarmu analogowego i zebrać sobie potrzebne sygnały sterujące z body.Nie zaśmiecać magistrali CAN dodatkowymi odbiornikami a jednocześnie zaoszczędzić połowę kasy.
Dodatkowym argumentem za jest fakt że alarmy CAN nie blokują elektronicznie CODE silnika./nie wysyłają nic do sieci CAN /.I tak musimy zrobić sobie odcięcie czegoś tamaby nie zobaczyć odjeżdżającego auta z wyjącą syrenką.
Ostatnio edytowane przez andrzejm36 ; 07-03-2017 o 22:09