i nie powinni być tani, profesjonalne wyposażenie takiego warsztatu kosztuje dużo.
i nie powinni być tani, profesjonalne wyposażenie takiego warsztatu kosztuje dużo.
Podlaskie/Suwałki. Raczej będzie trzeba wysyłać w razie "W"
A to moje korekty. Aktualnie żadnych dodatków do paliwa, czysty ON ze stacji Lotos. Zastanawia korekta IV wtrysku pod obciążeniem
https://megawrzuta.pl/download/450ef...88dbcb15f.html
Coś z tym robić, czy na razie w normie?
Na moje oko jest okej, ale dla mojego oka nie ufaj![]()
Ostatnio edytowane przez PewienPan ; 14-03-2017 o 19:04
U mnie powoli wyjaśnia się sprawa z korektami. Na zimnym były spoko (bieg jałowy, wszystko wyłączone), natiomiast na ciepłym 4 wtrysk miał po około 3.6 (bieg jałowy). Ciepły i pod obciążeniem było ok. Ostatnio zostało zrobione czyszczenie turbo i planowanie kolektora - korekta na 4 wtrysku (ciepłe auto, bieg jałowy) spadła do 1.5-1.6, więc wychodzi na to, że jakaś nieszczelność była (bo krzywy kolektor był). Jeszcze tylko regulacja luzu zaworowego bo nie są idealne te luzy i myślę, że jeszcze spadnie. Wcześniej wymieniłem wszystkie 4 końcówki i żadnej poprawy nie było. Więc zanim zaczniecie kombinować i wymieniać to posprawdzajcie wszystkie nieszczelności bo warto ;-)
Wesela, przyjęcia, bankiety, zabawy taneczne - oprawa muzyczna lubuskie, dolnośląskie - www.bluebinders.pl // www.facebook.com/bluebinders/
No właśnie, czy regulacja luzów zaworowych wpłynęła u kogoś pozytywnie na poprawę korekt wtrysków w silniku 8V?
Tego chyba nie wiadomo, ale na zdrowy rozum to powinna wpłynąć (oczywiście jeżeli luzy są nieprawidłowe) bo masz zawór albo za długo otwarty albo za krótko, o ile się nie mylę...
Wesela, przyjęcia, bankiety, zabawy taneczne - oprawa muzyczna lubuskie, dolnośląskie - www.bluebinders.pl // www.facebook.com/bluebinders/