Witajcie. Ile % powinien mieć egr na wolnych obrotach? Mi MES pokazuje 40-45%. I drugie pytanko co do napięcia aku. Na ile wierzyć MES? Pokazuje mi 13.5-13.8V i się waha a po jakimś czasie staje na 13.9V
Witajcie. Ile % powinien mieć egr na wolnych obrotach? Mi MES pokazuje 40-45%. I drugie pytanko co do napięcia aku. Na ile wierzyć MES? Pokazuje mi 13.5-13.8V i się waha a po jakimś czasie staje na 13.9V
Egr nie wiema napiecie prosto sprawdzic podlincz woltomerz... [emoji14]
: O.o :
Niby skacze na voltomierzu.. tak trochę.. Regulator ? Bo obroty falują i widzę na 100% ze to chyba on.. Nie trzyma napięcia..
Mój trzymał 14.15 na zaciskach aku a na dojazdach przygasały światła.
Jestem po pełnej (cena 450zł to sugeruje sama) regeneracji alternatora (układ prostujący, pierścienie, szczotki, łożyska) i resecie jałowego. Jak ręką odjął, ale to akurat stwierdzę za 10-12 dni, bo to alfa. Na 2 aku było tak samo, aż padł całkowicie altek.
Czyli trzeba stawiać bo ja tego gnoja nie będę wyciągał..
Po 500 km nie było ani jednej fali. Może raz zeszło przy dojeżdżaniu do równiutko 1000. Tak to jak auto się porusza (dojeżdża na sprzęgle) ładnie 1200-1500, a jak się zatrzyma ląduje w granicach 1000 chwilę po, delikatnie.
Także żadna sonda nie pomogła, żadne uszczelnianie dolotów, żadne wypuszczanie odm- dopiero alternator... to było chyba najlepiej wydane 670 zł w tym okresie odkąd posiadam alfę. U mnie to było to. Życzę znalezienia przyczyny![]()
[MENTION=69579]Sky~[/MENTION] Jak się w kurze to pojadę i kupie nowy.. Ile razy można to badziewie regenerować..