W GTA był chyba 24 mm przód i 16 tył- jak mnie pamięć nie myli, bo to przed rokiem montowałem, ale jak z 159 podejdzie to zakładam w takiej opcji.
Pasuje P&P czy trzeba coś kombinować?
W GTA był chyba 24 mm przód i 16 tył- jak mnie pamięć nie myli, bo to przed rokiem montowałem, ale jak z 159 podejdzie to zakładam w takiej opcji.
Pasuje P&P czy trzeba coś kombinować?
Z jakiej wersji 159 mam szukać tego stabilizatora?
Faktycznie dobrze cenowo wychodzi .
Do 147 też mogę szukać z 2.4 bądź 3.2 ?
Szczerze to wolałbym kupić nowy z GTA za 400 pln aniżeli z demontażu . Ale za 30 pln z przesyłką to cena bardzo kusząca .
A łączniki stab w przypadku drążka z 159 też do wymiany ?
A z innych wersji silnikowych nie podejdzie? Jts itp.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Holy fuck, 21 mm to już nie w kij dmuchał...
Nie podniecajmy się tak grubością![]()
Właśnie zmierzyłem przed chwilą - Pucharowa 156 ma zwykłe stablilizatory - coś około 15mm z tyłu i 21mm z przodu. A ona się trzyma nawierzchni jak głupia. Myślę, że gdyby faktycznie były potrzebne, to by się nie trzaskali i wrzucili w fabryce grube z GTA czy wręcz specjalnie zrobione.
Sam zmieniałem w 156 2,5 na te z GTA, celem zmniejszenia podsterowności. Jakiśtam efekt był, ale to takie pudrowanie złego wyważenia auta i moich umiejętności (nie) jazdy objawiającej się płużeniem i jazdą na bokach opon przednich.
Tak jak Wojtek pisał - co z przechyłów jak opona traci przyczepność. Bo tak naprawdę stablizator zmniejsza przyczepność zewnętrznej opony w zakręcie na danej osi. Czasem się chce żeby tył popuszczał troszkę przy odjęciu gazu żeby ustawić auto i wtedy to porządane takie zwiększenie grubości tylnego. Ale też trzeba ostrożnie z tymi modyfikacjami bo się może okazać, że generalny efekt - odwrotny jest.
No i wszystko co piszemy to tyczy sytuacji naprawdę granicznych.
Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 23-04-2017 o 16:54
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Nie , jedynym ograniczeniem było to, że każdy wóz pucharowy ma być taki sam - wszystkie były produkowane identycznie, różnice zawieszeniowe są w stos do zwykłej 156 dużo poważniejsze, ale nie dotyczą stabilizatorów. Jakby to miało coś dać - wsadziliby je bankowo.
ALE - tam jest 2.0TS , czyli znacznie lepsze wyważenie wozu niż V6tka nie wspominając o dieslach. No i inne amory, sprężyny, kąty - więc nie ma walki z podsterownością takiej.