Moment 471Nm z 1.9 ? Wątpię . Cos te wykresy chyba w Excelu robione
Moment 471Nm z 1.9 ? Wątpię . Cos te wykresy chyba w Excelu robione
Takiego momentu skrzynia m32 nie wytrzyma..
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
www.5turbo.com
Nowe natchnienie Promot 76/84
Nowsze Dallara F393
159 1.9 280 F40 inside
159 ti 2.4 210
Fiat Barchetta 131
Fiat Coupe 2.0 20VT 220
Takie wyniki to na rozkalibrowanych hamowniach vtech![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Tak, zgadza się - hamownia V-Tech w Częstochowie.
Pomiar został wykonany w cenie usunięcia filtra DPF (tak przy okazji).
Pamiętam, że tamten mechanik wspominał o możliwości wystąpienia pewnych błędów pomiaru
Zaznaczam, że sam chiptuning został wykonany przez pierwszego właściciela w Belgii.
Dziękuję Wam za cenne uwagi, natomiast przechodząc do sedna:
Czy w przypadku za wysokiej mocy w moim samochodzie może dochodzić do wspomnianego szybszego zużywania przegubów (czy to jakaś inna przyczyna) ?
Dodatkowo mam wrażenie, że jeżdżąc moją 159 bardzo szarpie przy zmianie biegów, po prostu trudno prowadzić ją płynnie. Może ja się już przyzwyczaiłem
Jeśli rzeczywiście ktoś przesadził z chiptuningiem, to chciałbym to rzetelnie dostroić lub wgrać fabryczny soft, jednak nie znam nikogo godnego polecenia w okolicach Częstochowy.
W Gliwicach masz Cinka, w Krakowie Sdero (Mirek). Mirka polecam z czystym sumieniem, cena bardzo konkurencyjna i do tego fachowo. Mam, jezdze i chwalić będę zawsze)
Co do chipa, tak zbyt mocny program może prowadzić do szybszego zużycia np.przegubów, sprzęgła.
Pozdrawiam
Co do hamowania to v-techa wykresy były "lekko" zawyżone o około 15-20KM o niutach nie wspomnę. Nie ma co oszczędzać. Zhamuj go porządnie a później wyciągnij wnioski
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka