Ja mam 2009 1.9 jtdm. Nabiłem 460 i też brzęczy.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Ja mam 2009 1.9 jtdm. Nabiłem 460 i też brzęczy.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
ja też nabijałem do pełna, wymieniłem zawór rozprężny i sprężarkę na używane i dalej brzęczy. Spróbuję jeszcze zwiększyć ilość oleju w układzie, jak to nie pomoże to będę musiał kupić nową sprężarkę
Pytałem o rocznik bo niby do tego zależy czy nabijamy 460 czy 550. Niby do liftu powinniśmy nabijać 550 bo są sprężarki zelexa a od liftu 460 bo valeo i jakieś inne. Ja mam 2007 i nabiłem 460 ale dalej była wiertarka potem 550 i cisza. Kolega ma 2005 i nabił 460 i też ma ciszę. Chyba więc mit o rocznikach padł.
- - - Updated - - -
Nabij do 550. Nic ci to nie zaszkodzi.
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Ja przy serwie klimy zwróciłem uwagę, żeby było 460 g. Gość oprócz wybrania modelu i roku na maszynie miał jeszcze do wyboru numer silnika. I i faktycznie maszyna miała 460 g zaprogramowane dla mojego.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
czynnik uzupelniony - 460g, niestety dalej brzęczy
(podkręćcie dzwięk, bo slabo slychac na filmiku)
Gdzie szukac problemu? Cos ze spręzarka?
Ja mam z 2010 jak nabiłem w tamtym roku 460 to brzęczało dobiłem do 550 i nastała ciszaale po roku ubyło i znowu brzęczy za tydzień jadę na sprawdzenie to zobaczymy ile ubyło i czy dobicie znowu pomoże.