koszt tej rury w ASO to ponad 300zł szkoda zachodu lepiej dorobić lub wywalić wkład dpf
koszt tej rury w ASO to ponad 300zł szkoda zachodu lepiej dorobić lub wywalić wkład dpf
Czy jeśli wywalę DPF i wstawię tą rurę, bez ingerencji w komputer, to samochód będzie jeździł normalnie czy w trybie awaryjnym? Obecnie mam całkowicie zatkany DPF i samochód jest w trybie awaryjnym (kręci tylko do 3 tyś obrotów).
Jeśli bez ingerencji w komputer to check engine cały czas będzie świecił. Przeleć się obwodnić na 3 biegu z prędkością około 90 na godzine i powinno po około 5 km puścić, co nie zmienia faktu że DPF masz do usunięcia bądź wymiany ( już zależy od zasobności portfela)Ktoś wyżej pytał o doznania akustyczne, ja mam wstawioną rurę i nie zauważyłem jakiejś specjalnej różnicy w dźwięku jak to w dieslu. Na Przeglądzie tez nie miałem jeszcze nieprzyjemności z tego powodu.
Mam zrobionego Chipa, + EGR off i nie ma dymienia. Tzn. dymiło i myślałem że coś jest nie tak ale przy zakładaniu zaślepki na EGR musiałem chyba niedokrecić śrub i się poluzowały później bo wczoraj dokręciłem i ani dymka.
Mam jeszcze pytanie. Chodzi mi o wymiar rury wstawianej zamiast dpf. Jaka jest długość tej rury od początku blachy którą się przykręca aż do tej części którą wsuwa się w dalszą cześć. Oraz rozmieszczenie otworów tej blachy (link poniżej). Jeśli ktoś wie, to mógłby pomóc? https://www.autosklep24.pl/environme...5f2b603b7f.jpg
krystiano1997 często jeździsz na zachód? Jezeli tak to zostaw puszke, kumpel majac wstawioną rurkę zamiast DPF-a przy rutynowej kontroli w niemczech dostał mandat 350 euro.
Była: Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.0 JTDM 16V Turismo 170KM - Alfa Rosso Jest: Avensis 2.0 CVT
Samochodem będę jeździł głównie po mieście. Nawet trochę wstyd i szkoda samochodu bo maksymalnie 50 km tygodniowo. Czasem mniej lub więcej, jakiś wyjazd, zależy, jak to na wsi. Chciałbym wstawić rurę tylko po to, żeby zostawić DPF, może kiedyś wyczyszczę i będę chciał do niego powrócić. Martwi mnie jeszcze co będzie na przeglądzie, może właśnie na przegląd będę zakładał DPF, i po przeglądzie zdejmował. W pierwszej kolejności chcę się go pozbyć, zastępując rurą.
Tez mam peoblem z zatkanym dpf. Zamiennik dpf na allegro nowy kosxtuje 900 zl. Lepiej to wyciac i zmieniac program czy dac taki nowy. Koszt pewnie wyjdzie podobny.
- - - Updated - - -
Czy te silniki latwo sie modyfikuje w oprogramowaniu i nie ma potem problemow po usunieciu dpf?