Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Poszukuję wydechu do wstawienia za DPF.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    SŁOPNICE
    Auto
    Giulia 2.0 280KM Q4 TI Veloce - była Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 200KM EGR i DPF off

Domyślnie

koszt tej rury w ASO to ponad 300zł szkoda zachodu lepiej dorobić lub wywalić wkład dpf

Użytkownik Świeżak Avatar krystiano1997
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    AR 159 1.9 JTD

Domyślnie

Czy jeśli wywalę DPF i wstawię tą rurę, bez ingerencji w komputer, to samochód będzie jeździł normalnie czy w trybie awaryjnym? Obecnie mam całkowicie zatkany DPF i samochód jest w trybie awaryjnym (kręci tylko do 3 tyś obrotów).

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kimi1988
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa romeo 159 distansive

Domyślnie

Jeśli bez ingerencji w komputer to check engine cały czas będzie świecił. Przeleć się obwodnić na 3 biegu z prędkością około 90 na godzine i powinno po około 5 km puścić, co nie zmienia faktu że DPF masz do usunięcia bądź wymiany ( już zależy od zasobności portfela) Ktoś wyżej pytał o doznania akustyczne, ja mam wstawioną rurę i nie zauważyłem jakiejś specjalnej różnicy w dźwięku jak to w dieslu. Na Przeglądzie tez nie miałem jeszcze nieprzyjemności z tego powodu.

Użytkownik Świeżak Avatar achtung
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    AFLA ROMEO 159 1.9JTD 16V ELEGANT/SPORT AUTOMATIC

Domyślnie

Cytat Napisał Kimi1988 Zobacz post
    Jeśli bez ingerencji w komputer to check engine cały czas będzie świecił. Przeleć się obwodnić na 3 biegu z prędkością około 90 na godzine i powinno po około 5 km puścić, co nie zmienia faktu że DPF masz do usunięcia bądź wymiany ( już zależy od zasobności portfela) Ktoś wyżej pytał o doznania akustyczne, ja mam wstawioną rurę i nie zauważyłem jakiejś specjalnej różnicy w dźwięku jak to w dieslu. Na Przeglądzie tez nie miałem jeszcze nieprzyjemności z tego powodu.
    A jak z dymieniem z rury?

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Mam zrobionego Chipa, + EGR off i nie ma dymienia. Tzn. dymiło i myślałem że coś jest nie tak ale przy zakładaniu zaślepki na EGR musiałem chyba niedokrecić śrub i się poluzowały później bo wczoraj dokręciłem i ani dymka.

Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    AR 159 1.9 JTD

Domyślnie

Mam jeszcze pytanie. Chodzi mi o wymiar rury wstawianej zamiast dpf. Jaka jest długość tej rury od początku blachy którą się przykręca aż do tej części którą wsuwa się w dalszą cześć. Oraz rozmieszczenie otworów tej blachy (link poniżej). Jeśli ktoś wie, to mógłby pomóc? https://www.autosklep24.pl/environme...5f2b603b7f.jpg

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał krystiano1997 Zobacz post
    Mam jeszcze pytanie. Chodzi mi o wymiar rury wstawianej zamiast dpf. Jaka jest długość tej rury od początku blachy którą się przykręca aż do tej części którą wsuwa się w dalszą cześć. Oraz rozmieszczenie otworów tej blachy (link poniżej). Jeśli ktoś wie, to mógłby pomóc? https://www.autosklep24.pl/environme...5f2b603b7f.jpg
    Jak już chcesz wstawić rurę to jaki masz problem obcinasz oryginalne mocowania z DPFa i spawasz. Mi to gość co robi tłumiki zrobił za całe 45 zł

Użytkownik Świeżak Avatar aras-rat
    Mieszka w
    WLKP
    Auto
    Jest: 159 SW 2.0 JTDM 170 KM Było: Grande Punto 1.3 MJ 90 KM

Domyślnie

krystiano1997 często jeździsz na zachód? Jezeli tak to zostaw puszke, kumpel majac wstawioną rurkę zamiast DPF-a przy rutynowej kontroli w niemczech dostał mandat 350 euro.
    Była: Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.0 JTDM 16V Turismo 170KM - Alfa Rosso Jest: Avensis 2.0 CVT

Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    AR 159 1.9 JTD

Domyślnie

Samochodem będę jeździł głównie po mieście. Nawet trochę wstyd i szkoda samochodu bo maksymalnie 50 km tygodniowo. Czasem mniej lub więcej, jakiś wyjazd, zależy, jak to na wsi. Chciałbym wstawić rurę tylko po to, żeby zostawić DPF, może kiedyś wyczyszczę i będę chciał do niego powrócić. Martwi mnie jeszcze co będzie na przeglądzie, może właśnie na przegląd będę zakładał DPF, i po przeglądzie zdejmował. W pierwszej kolejności chcę się go pozbyć, zastępując rurą.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    croma 1,9 JTD 120 km

Domyślnie

Tez mam peoblem z zatkanym dpf. Zamiennik dpf na allegro nowy kosxtuje 900 zl. Lepiej to wyciac i zmieniac program czy dac taki nowy. Koszt pewnie wyjdzie podobny.

- - - Updated - - -

Czy te silniki latwo sie modyfikuje w oprogramowaniu i nie ma potem problemow po usunieciu dpf?