Cześć wszystkim!
Jaka jest Wasza opinia na temat prostowania zwrotnic?
Kiedy kupiłem auto miało wytarte opony od wewnątrz, wymieniłem na nowe i byłem na sprawdzeniu geometrii. Wstawiam zdjęcie wyniku "badania".
Mechanik zalecił prostowanie zwrotnic, a ja nie mam zielonego pojęcia czy takie zabiegi to coś godnego polecenia.
Jak już zacząłem temat to powiedzcie czy w 159 SW stojąc w miejscu i kręcąc kierownicą słychać skrzypienie i taki nienaturalny opór jakby?
Opony 225/50 R17"
Kolejny problem z jakim będę potrzebował pomocy to niski opuszczony przód- jutro wstawię zdjęcie jak to wygląda, ciekawe czy nie sprężyny bo ostatnio wymieniałem tył ;/
A czy poduszki ?pod silnikiem/pod skrzynią? mogą wpływać na tą wysokość spodu auta od ziemi. Pytam ponieważ auto na niskich obrotach czy nawet na luzie, głównie na zimnym silniku wydaje odgłos jakby drgającego plastiku i po lekkim zwiększeniu obrotów nie słychać już tego i coś kiedyś wyczytałem, że to właśnie któraś z poduszek może być zużyta.
Bardzo cieszyłem się z tego zakupu, auto stało się oczkiem w głowie jednak powoli ta radość ucieka
Z góry dziękuję wszystkim, którzy zaangażują się do tematu i postarają się w pewnym stopniu pomóc.
![]()