Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Temat: [Giulia] Problem z czujnikami parkowania, przód (moc rejestracji?)

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Capone Zobacz post
    Czyli przykręcić nawiercając dziury w tablicy? Wolałbym tego uniknąć.

- - - Updated - - -

Trevor, czy Tobie te czujniki cały czas piszczą czy tylko okazjonalnie? W moim przypadku są takie dnie gdy wszystko jest ok. Ale w deszczu i gdy gorąco to już większość czasu pieszczą.
    Tak, przykręcić do ramki fabrycznej wiercąc dziurę w rejestracji. Wtedy można lekko dogiąć rejestrację, przy zastosowaniu ramek dilera nie ma żadnej możliwości doginania rejestracji. Otwory można wywiercić w miejscu gdzie jest czarna obwódka rejestracji i dać czarne śruby.

U mnie piszczało podczas wilgoci oraz upału tzn. w deszczu, po myjni oraz np. podczas podjechania do bramek autostradowych (zapewne temperatura silnika). Zdemontowałem ramki dilera i jest spokój.

Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

- - - Updated - - -

Trevor, czy Tobie te czujniki cały czas piszczą czy tylko okazjonalnie? W moim przypadku są takie dnie gdy wszystko jest ok. Ale w deszczu i gdy gorąco to już większość czasu pieszczą.
    Co do rejestracji, to muszę przyznać że nie żałuję, bo wygląda to estetyczniej niż w ramkach. Mam 2 wkręty na obszarze białym, w literki bym nie wkręcał.

Co do czujnikowego schorzenia:
    Mam wrażenie, że przez 50% czasu kiedy w ogóle czujniki się aktywują - wzbudza się. Prawie przy każdym parkowaniu tak mam. Jednocześnie czujnik jak już przestanie być sztucznie wzbudzany to pokazuje obiekty dobrze, ale może to drugi czujnik wtedy ma szansę się wykazać.

Czasem pokazuje się informacja że parksense jest zabrudzony, ale jest czysty.
    Przez jakiś czas myślałem, że jest skierowany za nisko, bo wydawało się, że wzbudzenie następuje kiedy przód się obniża (dohamowanie, ruszenie do tyłu) - ale chyba jednak nie.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar lusaczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce 2017

Domyślnie

Kurczę z tymi czujnikami z przodu to coś jest na rzeczy :/
    Jak popada czy to po myciu to mi piszczy tak bez przeszkody - jak oczywiście prędkość jest minimalna. Pokazuje odległościowo ze w coś przywaliłem
    Raz mi jak narazie zakomunikowalo ze awaria i nie będzie współpracował - oczywiście przeszło mu jak przetarłem i wysuszylem.

Tak mysle ze to od wilgoci. Chyba trzeba do ASO

Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał lusaczek Zobacz post
    Kurczę z tymi czujnikami z przodu to coś jest na rzeczy :/
    Jak popada czy to po myciu to mi piszczy tak bez przeszkody - jak oczywiście prędkość jest minimalna. Pokazuje odległościowo ze w coś przywaliłem
    Raz mi jak narazie zakomunikowalo ze awaria i nie będzie współpracował - oczywiście przeszło mu jak przetarłem i wysuszylem.

Tak mysle ze to od wilgoci. Chyba trzeba do ASO
    Na 90 procent ramka. Mój czujnik piszczał sygnałem ciągłym właśnie po myjni lub w czasie deszczu bo wtedy czujniki mają większą czułość. Też byłem przekonany że dostają jakiegoś zwarcia od wody bo sygnał się pojawiał i nagle znikał i znów nagle się pojawiał.

Zrób proste ćwiczenie - odkręć ramkę/rejestrację i umyj auto. Jak będzie cisza to znaczy że trzeba popracować nad mocowaniem rejestracji.

Warto to sprawdzić zanim ASO zacznie demontować zderzak i szukać przyczyny w czujnikach.

Auto

Domyślnie

U Panie, bez mycia, i bez ramki i piszczo.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Mocowanie rejestracji to totalna porażka. We wrześniu będę we Włoszech na spotkaniu w FCA, przejadę się po nich równo. Uważam że jest to kpina, odkręciłem tylną podkładkę i nie ma ona żadnej sztywności. Niby bzdet a wkurzenie ogromne. Mam pewne podejrzenia jak to wyszło ale muszę sprawdzić aby nie oskarżać bezpodstawnie.

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Wydaje mi sie ze coś z czujnikiem może być. Ja mam BiXenox 35W - spryskiwacze reflektorów, może inne czujnik? Nigdy , nawet po deszczu czy myciu nie miałem problemu.
    Ostatnio edytowane przez lechtak ; 13-08-2017 o 19:07

Auto

Domyślnie

- - - Updated - - -

Podobnie, może nie całe dni, ale rzeczywiście są momonty, że myślę że się na prawiły
    Kojarzycie tą scenę z robin hooda i facetów w rajtuzach gdzie blinkin mówi, "ja widzę!" Jeb w drzewo "jednak nie".

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar lusaczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce 2017

Domyślnie

zrobiłem u siebie test...
    rzeczywiście jest coś na rzeczy z tą przednią tablicą - jak wystaje ta ramka nawet minimalnie to piszczy - teraz 1 cm wystaje i piszczy nonstop więc muszę mieć czujniki na off
    nie chce dziurawić tablicy, więc zamówiłem te mocowania na aukcji zobaczymy co będzie....

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał lusaczek Zobacz post
    zrobiłem u siebie test...
    rzeczywiście jest coś na rzeczy z tą przednią tablicą - jak wystaje ta ramka nawet minimalnie to piszczy - teraz 1 cm wystaje i piszczy nonstop więc muszę mieć czujniki na off
    nie chce dziurawić tablicy, więc zamówiłem te mocowania na aukcji zobaczymy co będzie....
    Niestety te mocowania kompletnie nie zdają egzaminu w Giulii. Tablica bardzo brzydko odstaje od zderzaka i widać dziury po wcześniejszym montażu. Próbowałem to wczoraj dopasować ale mocowania z allegro odpada. Ostatecznie zamocowałem do podkładki czterema mini wkrętami w kolorze srebrnym (łebki) mąją tylko 3 mm średnicy wiec nic nie widać A przede wszystkim jest cisza wiec polecam mimo wszystko to rozwiązanie