W sobotę leciałem autostradą i zrobiłem test bo mi coś się niska temperatura płynu chłodzącego wydawała. Jechałem ok 15 km non stop trzymając 160 km/h (w porywach 180, nie mniej niż 155km/h) i maksymalnie pokazało mi przez moment 87 stopni (w zasadzie cały czas 85-86 stopni). Auto Zafira 1.9 CDTI 150 KM, olej Neste City Pro 0W40, dodatek Archoil AR9200V2. Nie było tak zimno wcale ok 17 stopni. Klima off - temperatura ustawiona na 20 stopni, nawiew na 1. Szkoda, że nie mam jak sprawdzić temperatury oleju.
9200v2 już dostępny w sprzedaży?
Do końca miesiąca ma być.. [emoji6]
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Termostat ma utrzymać temperaturę, jak przestanie działać to wszyscy wiemy co się dzieje. Więc siuwaksy mogą co najwyżej trochę wydłużyć czas dochodzenia do optymalnej temperatury, a nie ją obniżyć. Bez jaj, to już zaczyna brzmieć jak marketing z onetu: sprzedawcy płynu chłodniczego go nienawidzą!
[MENTION=65273]tomek evo[/MENTION] - jak ci silnik nie dogrzewa to sprawdź układ chłodniczy, a nie szukasz usprawiedliwienia w dodatku do oleju.
Ostatnio edytowane przez jersey ; 10-10-2017 o 07:20
To nie Tobie jersey dodatki kiedyś zmieniły przełożenia skrzyni?A tak poważnie oryginalny termostat Behr w 1,9 ZTCP mam temp. otwarcia 88 stopni i okolice tej temperatury będzie utrzymywać.