O Robak#21 ja też tego używam
A używasz też płynu do spryskiwaczy perma clear
![]()
O Robak#21 ja też tego używam
A używasz też płynu do spryskiwaczy perma clear
![]()
No zgadzam się z tym w pełni, ale trzeba samemu sprawdzić żeby się przekonać![]()
A ja tak się zastanawiam czy te płyny do spryskiwaczy posiadające różne technologie i patenty, które świetnie działają na powierzchnie szklane, nie mają negatywnego wpływu na lakier? Wiadomo przecież że strumień zazwyczaj leci na dach oraz boki auta i gdzieś ta ciecz sobie osiada pozostawiając zacieki.
dokładnie , płyn do spryskiwaczy opiera się na alkoholu który szybko odparowuje ...a działanie wosku jakie jest wie każdy kto go używa![]()
bardziej chodziło mi o te różne dodatki które usuwają wszystko od owadów po żywice i oleje. Wosk dla Alfy to jak kremik dla kobiety, musi być żeby długo zachować młodość skóry![]()
ale płyn do szyb to raczej nie usuwa owadów - bardziej robią to gumy wycieraczek
typowy płyn do owadów jest mocnym środkiem i wymaga obfitego spłukania a później odnowienia warstwy ochronnej lakieru
Sonax ma w ofercie koncentrat do szyb
Usuwa zaschnięte owady, oleje, silikon, niebezpieczne smugi z szyb.
Chodzi mi o to czy taki specyfik nie miałby negatywnego wpływu. Bo taki podstawowy płyn to raczej z olejem czy silikonem średnio sobie by poradził