Btw. Ile placiliscie za regenerację jednego wtryskiwacza I za robocizne u mechanika?
Btw. Ile placiliscie za regenerację jednego wtryskiwacza I za robocizne u mechanika?
Ostatnio edytowane przez krystiano1997 ; 05-04-2018 o 20:38
To nie dużo, pewnie zależy również od zużycia danego wtryskiwacza
Cena niska, bo nie trzeba było wymieniać części za 200 zł. Zaworek czy coś takiego, nie wiem dokładnie, kosztuje około 200 zł.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Witam,
Panie i Panowie mam problem, podłączyłem dzisiaj FESA do samochodu, bo ciężko odpala na zimnym, z tego co zaobserwowałem jest to jedyny objaw. Poniżej zamieszczam zdjęcie z programu, później wrzucę plik. Wyraźnie odstaje 3 wtrysk, a reszta?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czasem jeszcze silnik wpada w wibracje przy przyspieszaniu, hamowaniu silnikiem.A jakie chciałeś niepokojące objawy ? Po prostu osiągi się pogarszają.
Na trzeci mocno odstaje. Reszta ok. Jak u Ciebie z klapami?
Nie chcę straszyć, ale u mnie właśnie na trzecim zjadło klapę, biegli w temacie też potwierdzają, że często trzeci cylinder się urywa. Logi miałem podobne. Też jedynie ciężko odpalał, ale moc jako taka była. Na szczęście temat już ogarnięty - głowicę i turbo trzeba było zregenerować.
Co nie znaczy, że u Ciebie to jest przyczyna. Ale coś z trzecim na pewno jest nie tak. Do sprawdzenia wtrysk i przy okazji kompresja. Chyba, że masz adapter przez świece, to ciśnienie sprężania można zrobić niezależnie od wyciągania wtrysku.