Mógłby ktoś wysłać zdjęcie dokładnie gdzie się to znajduje?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Masz przecież pełno zdjęć w tym wątku
Cześć, przymierzam sie do wymiany oleju i mam problem z odkręceniem korka wlewu. Za chiny nie chce sie odkręcić. Przeskakuje tylko ta trzeszczotka i ani drgnie.
Mieliście może taki problem kiedyś? Jakie jest rozwiazanie? Myślałem o nawiercaniu otworów ale wtedy korek do wymiany.
Czy jest on do kupienia bez problemu?
Była 147 JTDm 1.9 Distinctive 2005
Była 159 JTDm 2.4 SW Q-tr TI 2007
Była Alfa Giulietta 1.4-TRB-170CV-CF5-DISTINTIVE x 2
Obecnie Giulia VELOCE Q4
To jest coś co się czaaasem na forum zdarza.
Korek jest łatwy do kupienia. Niektórym pomagało bardzo mocne dociśnięcie korka do bloku podczas odkręcania. Niektórzy wiercili.
Próbowałem cisnąć do głowicy i nic
Zostaje wiercenie......
DF
Była 147 JTDm 1.9 Distinctive 2005
Była 159 JTDm 2.4 SW Q-tr TI 2007
Była Alfa Giulietta 1.4-TRB-170CV-CF5-DISTINTIVE x 2
Obecnie Giulia VELOCE Q4
Próboj na gorącym silniku , odkręcac bardzo bardzo powoli - z .siła max ale tak na granicy żeby nie przeskoczyl. Odkręciłem kiedyś u kolegi - ciąglem go tak może z minute w miejscu az ruszył- potem już z górki
Jak nie pomoże rozgrzanie silnika, to ten korek jest dwuczęściowy można wyrwać górną część i później wsadzić w to co zostanie jakieś nożyczki i rozpierając odkręcić.
Inaczej, żeby odkręcić korek to musisz na chwilę uruchomić silnik. Innego sposobu nie ma. Jeżeli już przekręciłeś górną część korka i już nie łapie to możesz ją wyrwać. Po jej zdjęciu w środku korka są nacięcia, możesz wtedy dopasować np. jakiś klucz i spróbować odkręcić ale także musisz na chwilę uruchomić silnik.
Panowie ogarnął ktoś jak się dobrać do filtra oleju w TB 120 po lifcie(to samo jest w Tipo). Filtr jest tam puszkowy i jest ukośnie do góry. Koło filtra jest osłona oraz rura układu chłodzenia. I od tej strony dosłownie kilka mm miejsca że chyba nawet klucz łańcuchowy nie wejdzie.