Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 07-01-2019 o 22:24
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
ja mam ori navi i powiem, że to jedno z najlepszych navi jakie mialem. jasne że nie jest tak dobre jak to z googla ale mi chodzilo o to żeby telefon leżał w podłokietniku a nie przypięty do szyby lub kablem do AA.
Nawigacja pokazuje fotoradary (mam tą 8,8') i co najlepsze świetnie działa GŁOSOWOwystarczy wcisnąć 1 przycisk na kierownicy podać adres i voila jedziemy
ja bardzo polecam.
Ja również nie narzekam, używałem wielu różnych navi, tanich, drogich, na różnych urządzeniach. W tej brakuje mi tylko możliwości zaznaczenia punktu na mapie i funkcji prowadzenia do niego.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Btw to było fajne też jakiś czas temu Teraz nikt nie pamięta czy nawet nie chce znać adresu. Chcę jechać np do hotelu XXX albo YYY. Nie chcę nawet wiedzieć jaki ma adres. Adresy za granicą potrafią być bardzo zawiłe a ich wpisywanie i to jeszcze "kołem fortuny" to zajęcie dla masochistów. Życzę też sukcesu przy wymawianiu tego.
Owszem to fajna nawigacja ale jakby ją włożyli w 2005 do 159
W sumie tamta oferowała praktycznie to samo co ta z Giulii dzisiaj
Oglądałem ostatnio ten filmik
https://www.youtube.com/watch?v=izle7V1URGQ
Tam Aston Martin nie mając nowoczesnego infotainmentu wziął go po prostu z Mercedesa i dostosował lekko. To dużo lepsze podejście niż zrobienie swojego słabego i okrojonego z braku czasu. Dlaczego w Giulii nie ma infotainmentu z Fiata czy Jeepa to nie wiem.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
No przecież nie powiedziałem, że jest najlepsza na świecie, tylko, że nie narzekam. Z Google też korzystam i wcale nie jest taka idealna. Zbyt często słyszę "nie mogę ci pomóc" i tu podaje adres, który wcześniej dokładnie głosowo przekazałem. Więc wpisuję ręcznie i jadę. Ten gładzik faktycznie by się przydał, ciekawe, czy można go z wersji USA zaimplementować.