Teraz do sedana są czerwone, do sporwagona czarne
Nie ma znaczenia czy auto wyszło z fabryki ze specyfikacją Ti czy nie.
Teraz do sedana są czerwone, do sporwagona czarne
Nie ma znaczenia czy auto wyszło z fabryki ze specyfikacją Ti czy nie.
Ja dostałem do sportwagona czerwone w tym rokuPolecam te sprężyny
147 1.9 jtd 2011-2018
159 1.9 jtdm q-tronic 2018-??
Pierwsza tuż po kupnie. Wymiana oczywiście obu na ori. Teraz pękła. Tak z siebie. Nawet nie wiem kiedy. Wyszło przy okazji wymiany klocków.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zamawiałem tydzień temu do To przyszły czerwone po wymianie rewelacja
Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka
Tez wlaśnie jestem po wymianie na eibach pro kit i keyab'y , wziąłem czerwone choć dokładnie z tymi samymi oznaczeniami można kupić czarne .
Wiadomo czerwony to od razu kilka koni więcej
Z tym ze odrazu mówie , trzeba to lubieć bo jest twardziej .
- - - Updated - - -
Tez wlaśnie jestem po wymianie na eibach pro kit i keyab'y , wziąłem czerwone choć dokładnie z tymi samymi oznaczeniami można kupić czarne .
Wiadomo czerwony to od razu kilka koni więcej
Z tym ze odrazu mówie , trzeba to lubieć bo jest twardziej .
To tak spytam, czy ktoś z Was po wymianie sprężyn wyczyścił ich gniazdo/osadzenie? One pękają przeważnie przez rdzę, która gromadzi się przy zwojach i rozpycha je na boki. Żadna sprężyna nie wytrzyma długo podwójnych naprężeń i szybko znów pęknie.
Montaż nowych powinien nastąpić po dokładnym wyczyszczeniu gniazd, pomalowaniu ich i ewentualnie posmarowaniu środkiem antykorozyjnym lub smarem miedzianym.
- - - Updated - - -
Raczej nie z siebie, tylko prawdopodobnie znów jej rdza pomogła.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 11-09-2019 o 13:48
Nie słuchajcie tego kowala motopartacz1. Przeczytajcie sobie w moim temacie historie jego napraw w moim aucie.
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Sprężyny wrzucone. Przed przód i tył 68 cm. Po przód 66,5 tył 70 cm [emoji15][emoji846]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk