Dodatki kwestia upodobań![]()
Dodatki kwestia upodobań![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
czyli śmiało mogę lać:
MILLERS OILS EE LONGLIFE 5w40 5L
Penrite ENVIRO+ 5W40
lub
Penrite HPR 5 5W40 ->polecany przez Pablo
czy jak mam wyciętego dpf'a (egr nie zaślepiony) to obojętnie który
słyszałem że motula i millers'a lubią podrabiać
no to pewnie prawda, nie mają tak rozpropagowanego marketingu jak elf, mobil czy castrol.
miller's jest chyba idealny środkiem pomiędzy ENVIRO+ 5W40 a HPR 5 5W40,
współczynnik tarcia przy 40°C im niższy tym lepiej a przy 100°C im wyższy tym lepiej z tego co pamiętam,
a odnośnie pozostawiania syfu podejrzewam że jak wymieniam go co 9-10tys km i nie pałuje fury, tylko spokojnie deptam do 3tys obrotów jak już sie furka zagrzeje to jakiegoś brudu nie powinno być jak w przypadku zaleceń producentów czyli co 30tys km wymiana.
Ja w sumie w Lagunie II 1,9dci lałem do tej pory castrola i to jakoś już 200tys km na tylko tej marce zrobiłem, obecnie mam 360tys km.
Ale czytając to forum stwierdziłem że za nie duże pieniądze można zalać coś dużo lepszego, umówmy się za 100zł więcej nalać konkretny smar to nie koniec świata a jak ktoś rocznie robi ok 15-20tys km to nie jest jakiś duży wydatek.
156 2.0 TS / 147 1.9 JTD / 156 FL 1.9 JTD
159 SW TI Q-Tronic 2.4 JTDm
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
czyli pozostaje penrite![]()
Dlatego ja zalewam swoje auta shellem z kilku powodów:
- Generalnie są do dobre smarowidła (nie twierdzę że najlepsze), ja zmieniam co 10 000, albo jak mi się zapomni to LongLife co 15 000
a co 3 wymianę idzie jeszcze ceratec.
- Stosunek cena/jakość nie do pobicia (jak znacie coś lepszego pod tym względem to dajcie znać
)
- U oficjalnego dystrybutora tani jak barszcz (ostatnio płaciłem chyba 89/4L za helix ultra 5w40)
- W razie co dostępny jest wszędzie, nawet w selgrosie (a markety raczej biorą z oficjalnej dystrybucji)
- Dość łatwo jest uniknąć podróbek
Wystarczy kupować w oficjalnej sieci dystrybucji, i wtedy każdy olej będzie oryginalny i pewny.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Ale wiesz jak to jest, jeden z drugim zobaczy promocję "castrola" (albo innego super hiper po 200 za 4L) na alledrogo a potem nieświadomie wlewa superol
I np. w takich historiach upatruję tego "znienawidzenia" castrola. Same oleje tego producenta mają duży podatek od marki, ale nie jest złymi produktami.