Naprawdę dobra cena, bardzo dobra, rewelacyjna. Nawet w razie czego zostanie na łopatki...
Panowie ponawiam pytanie :
pomimo iż nie mam jeszcze auta to dzisiaj byłem oglądać boks na dach i szukam czegoś co podejdzie do giulii na przyszłość o pojemności +450 l. ma ktoś coś tak dużego i użytkuje? kupował ktoś te belki od alfy z salonu? jak to wygląda w porównaniu do np. thule aluminiowego? głośniej, ciszej, stabilniej? jakiej długości maksymalnie można brać bagażnik żeby klapa z tyłu się otwierała?
masz rację i jej nie masz jednocześnie, wypunktuję:
1. To auto 2 letnie - ja miałem nowe, swój konfig, do produkcji
2. Cena jest sztucznie podbita, mam na myśli są drogie elementy wyposażenia których ja np nie brałem - np ACC (5.2k, ja dołożyłem sobie) czy duża navi (w moim konfigu DAB+AA/ACP dołożenie dużej navi to było ok 10.5k, a nie chiałem navi skoro mam AA które jest dużo lepsze (tym bardziej że korzystam z AA po WiFi) - koszt dojścia do 8.8 to był zakup wyświtlacza 800zł - OK trochę się naszukałem i sam montowałem)
3. Ja dostałem 30tyś rabatu na auto do produkcji na początku 2018r
Podsumowując powyższe to różnica 70tys - 30 - jakieś 15k zbędne dodatki za które bym nie płacił to się robi25tys różnicy - ale ciągle masz pkt 1
do tego:
4.felgi nie te co chesz
5.brak łopatek
już się robi mniej fajnie. nie mam HK, nie mam deski w skórze, też drogie dodatki
Ludzie się dają nabierać na okazje mega przeceną, podczas gdy często to nie jest ich konfig, i nowy do produkcji z jakimś tam rabatem wychodzi podobnie.
Myślisz że jak ja decydowałem się to nie było ofert -50 -60k nawet bliższych temu co chciałem? ale zawsze było coś nie tak, zawsze jakiś szklany dach, ACC duża navi w tym robiła dużą cenę katalogową. zdecydowałem się na swój konfig i czekanie 3mce na auto - to też fajne przeżycie - nigdy wcześniej nie miałęm okazji konfigurować auta pod siebie (były nowe ze stocku albo uzywki).
A leasing też 100% dostałem. I jeszcze parę drobiazgów od deleara za kolejny ok 1tyś.
- - - Updated - - -
coż, ja korzystam za to cały czas mimo że jeżdżę w trybie automatycznym, każde hamowanie ręcznie zrzucam, a często start ustawiam łopatką klik + i mam D1, potem albo daje automatowi zmieniać, albo sam. przed wyprzedzaniem sobie przygotuję bieg manetką itp. nie wyobrażam sobie tego auta bez manetek, to IMHO 50% funu z jazdy tym autem, ale co kto lubi.
- - - Updated - - -
no można ale niektórzy będą się bali (gwarancja), choć wielu tu na forum robi upgrady w autach na gwarancji i nie panikuje a ASO sie nie czepia (albo raczej nie zorientowało)
- - - Updated - - -
myślałem że w linii akcesoriów było Thule, tylko za +50 % czy więcej ceny niż w sklepie który handluje Thule. Przynajmniej tak było w 2018, potem nie śledziłem.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Nie czytałem opisu, myślałem że to 2019, ale i tak cena ok
rocznik 2018, no i demówka z przebiegiem (nie podają jakim) i z gwarancją do 03.21.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Fajne opływowe spłaszczone aluminiowe Thule w specjalistycznym sklepie kosztuje 900 zł a jakieś kwadraciaki w alfie 1450 zł. A ma ktoś hak tylni? łatwo sie to ustrojstwo montuje i demontuje? widziałem foty zaślepek na alfa UK i trochę badziewiem trąci.
no tym bardziej tam faktycznie:
*samochód demonstracyjny dealera z gwarancją producenta ważną do 17.03.2021r.
no i mamy, ktoś sobie skonifuruje swoje Veloce, z tym co potrzebuje i zapłaci za nówkę np 180-190tyś. czy dla 10-20tyś warto brać demo rok używane z brakami i kupą zbędnego wyposażenia (bo chyba każdy znajdzie i braki i zbędne wyposażenie w tym konfigu)?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
epsonix ale zawsze są wyjątki. ostatnio spotkałem kolesia który kupił veloce i brał z czym szło bo musiał koszty zrobić. nawet nie wiedział biedaczysko po miesiącu jazdy czy ma koła w różnych rozmiarach...![]()