Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Temat: Różnice pomiędzy Giulią Ti a zwykłą wersją

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał krzysiuz Zobacz post
    A scudetto i obudowy lusterek są w standardzie z wstawkami carbonowymi?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
    Tak w Veloce TI są w standardzie.
    Poniżej zdjęcie mojej Veloce Ti z dachem panoramicznym i spojlerem karbonowym.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2020-11-24 16.06.00.jpg
Wyświetleń:	164
Rozmiar:	39.4 KB
ID:	275199

Użytkownik Świeżak Avatar krzysiuz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce Ti 280KM Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Tak w Veloce TI są w standardzie.
    Poniżej zdjęcie mojej Veloce Ti z dachem panoramicznym i spojlerem karbonowym.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2020-11-24 16.06.00.jpg
Wyświetleń:	164
Rozmiar:	39.4 KB
ID:	275199
    Jaki jest rok produkcji Twojego samochodu? Przedlift czy polift?

Czy masz jakieś zdjęcia środka (żeby zobaczyć okno dachowe i to jak się komponuje z czarną podsufitką)?

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał WormKuba Zobacz post
    A czy istnieje jakieś logiczne wytłumaczenie dlaczego nie można wziąć pełnego pakietu Ti wraz ze szklanym dachem? Chyba dach w takiej Veloce Ti nie jest z carbonu?
    Chyba że chodzi o sprawy typu "z tym kolorem lakieru nie weźmiesz takiego koloru tapicerki bo będzie brzydkie". Alfa chyba nie pozwalała np na Blue Misano z czerwoną skórą?
    A nie jest tak że Veloce Ti z dachem stoi niżej i że niby te progi by przeszkadzały? Pewnie to bzdura, ale to jedyne co mi przychodzi do głowy...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    PO/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

A czy istnieje jakieś logiczne wytłumaczenie dlaczego nie można wziąć pełnego pakietu Ti wraz ze szklanym dachem? Chyba dach w takiej Veloce Ti nie jest z carbonu?
    Chyba że chodzi o sprawy typu "z tym kolorem lakieru nie weźmiesz takiego koloru tapicerki bo będzie brzydkie". Alfa chyba nie pozwalała np na Blue Misano z czerwoną skórą?
    Może dlatego, że skoro Q nie może mieć panoramy to Veloce Ti też. Albo bardziej prozaiczne - kojarzę, że dwa lata temu konfigurując np. B-Tech dodając dach panoramiczny wyrzucało nam czarną podsufitkę. Może AR nie ma czarnej podsufitki pod panoramę

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Jaki jest rok produkcji Twojego samochodu? Przedlift czy polift?

Czy masz jakieś zdjęcia środka (żeby zobaczyć okno dachowe i to jak się komponuje z czarną podsufitką)?

2020, polift.
    Trochę zdjęć jest tutaj: https://www.forum.alfaholicy.org/nas...ti_my2020.html

Jak chcesz zdjęcia środka to nie ma problemu, zrobię wieczorkiem i wstawię.

Użytkownik Świeżak Avatar krzysiuz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce Ti 280KM Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    2020, polift.
    Trochę zdjęć jest tutaj: https://www.forum.alfaholicy.org/nas...ti_my2020.html

Jak chcesz zdjęcia środka to nie ma problemu, zrobię wieczorkiem i wstawię.
    Ja konfigurowałem w 2019, jeszcze przedlift. Widocznie byłem za mało uparty albo wprowadzony regularnie w błąd.

Piękna jest, zrób proszę parę zdjęć wnętrza, żebym jeszcze bardziej się wkurzył (ale bardzo chciałbym je zobaczyć).

Zwłaszcza, że już się wyleczyłem trochę ze szklanego dachu, bo nie dało się tak skonfigurować jak chciałem, a tu pyk, Veloce Ti ze szklanym dachem.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Ja konfigurowałem w 2019, jeszcze przedlift. Widocznie byłem za mało uparty albo wprowadzony regularnie w błąd.

Piękna jest, zrób proszę parę zdjęć wnętrza, żebym jeszcze bardziej się wkurzył (ale bardzo chciałbym je zobaczyć).

Zwłaszcza, że już się wyleczyłem trochę ze szklanego dachu, bo nie dało się tak skonfigurować jak chciałem, a tu pyk, Veloce Ti ze szklanym dachem.

Bo przed liftem nie dało się wziąć dachu panoramicznego do Veloce Ti.
    Tak samo jak nie dało się wziąć Rosso Competizione do Veloce.
    A teraz można

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Bosman Zobacz post
    A co do tematu, to poza tym co już napisano Veloce Ti ma jeszcze jedną przydatną rzecz nieosiągalną w "nie Ti", tj oddzielną regulację wysokości przodu i tyłu siedziska. Tego niestety nie ma w zwykłym Veloce ze "sportowymi" fotelami.
    tu się mylisz, jak doszła wersja Veloce Ti z 8 kierunkami regulacji fotela, to dorzucono też jako opcję do Veloce zamówienia tego - kod opcji JT2 cena 2500. tak samo wtedy dorzucono możliowośc zamówienia grzanej tylnej kanapy. obie opcje bym dołożył gdybym się nie pospieszył ze złożeniem zamówienia na alfę na początku 2018r, Veloce Ti bym jednak nie brał bo chciałem wnętrze w kolorze, jasną podsufitkę i srebrne felgi 19".

niestety nie pozwala. żałuję że nie postawiłem u dealera sprawy na ostrzu noża jak już byliśmy dogadani co do szczegółów - może w FCA u dyrekcji piętro wyżej załatwiłby takie specjalne zamówienie. Chyba byłem zbyt napalony i już chciałem ją mieć klepniętą.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Veloce Ti, Subaru Legacy GT, 318is

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    tu się mylisz, jak doszła wersja Veloce Ti z 8 kierunkami regulacji fotela, to dorzucono też jako opcję do Veloce zamówienia tego - kod opcji JT2 cena 2500.
    Tnx za naprostowanie zatem.
    Jak konfigurowałem gdzieś wiosną 2019, to mówiono mi (wielu dealerów), że tylko Ti to może mieć, a zwykłe Veloce tylko z fotelami komfortowymi. W konfiguratorze, którym się dużo wtedy bawiłem, też nie widziałem tej opcji, a przeszukiwałem go dość dokładnie. Ale teraz to już bez znaczenia. Fajnie że teraz ta opcja już jest.

Użytkownik Świeżak Avatar nowitek
    Mieszka w
    Pleśna
    Auto
    Alfa 159 SW 1,9 JTDm Alfa GT 1,9 JTD, Giulia RWD performance

Domyślnie

Cytat Napisał method Zobacz post
    Giulia Ti a Giulia Veloce Ti to zupelnie inne poziomy wyposazenia, przede wszystkim Giulia Ti ma naped RWD, Veloce Ti jest tylko 4x4
    Giulia Ti może mieć napęd tylko na tył ale 4x4 też jest w Giulii Ti.