Strona 131 z 167 PierwszyPierwszy ... 3181121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,301 do 1,310 z 1663

Temat: [Giulia/Stelvio] ACC, manetki Apple Car Play, Race Mode, kamera cofania Retrofit etc.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał kozak Zobacz post
    Nikt nie chce kiery z polifta ? Mogę zrobić naprawdę dobrą cenę jakiej u lio nie dostaniecie.

1500 z wysyłka. Taniej niż u lio, lio liczy 410e z wysyłka i kurs z PayPal 4.6pln...

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
    Pewnie się tu wielu na mnie zeźli, ale czy koniczynka spowoduje, że z tą kierownicą będzie się lepiej brać zakręty, a czerwony przycisk spowoduje szybsze odpalanie auta? Nie wszyscy mają ciśnienie, żeby ich auto udawało coś czego nie kupili
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Fachowiec Avatar kozak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    BMW 540i

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Pewnie się tu wielu na mnie zeźli, ale czy koniczynka spowoduje, że z tą kierownicą będzie się lepiej brać zakręty, a czerwony przycisk spowoduje szybsze odpalanie auta? Nie wszyscy mają ciśnienie, żeby ich auto udawało coś czego nie kupili
    Dla mnie ona jest lepsza bo jest grubsza. Nie chodzi o koniczynkę akurat [emoji6]

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    KR/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Nie wszyscy mają ciśnienie, żeby ich auto udawało coś czego nie kupili
    No nie mają, nikogo tu się nie zmusza do kupowania przecież

Użytkownik Świeżak Avatar krzysiuz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce Ti 280KM Q4

Domyślnie

Chciałbym mieć kierownicę od Q nawet bez koniczynki (tylko, że u mnie potrzebna jest przedliftowa). Jest odrobinę lepiej wykończona i pasowałaby do reszty wnętrza (które ma już wstawki z carbonu i fotele z alcantarą). No i czerwony przycisk pasowałby do koloru lakieru :-)

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 2.0 280KM

Domyślnie

Krzysiuz pewnie kozak już do Ciebie napisał ale kierownica polift pasuje do przedlifta. Wystarczy przełożyć przyciski kierownicy. Sam z chęcią zmieniłbym swoją na poliftowe ale akurat wolałbym nie QV

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał krzysiuz Zobacz post
    Przykro mi to słyszeć, że likwidujesz działalność warsztatu - widziałem na stronie na Facebooku... Wierzyłem, że i moja Giulia kiedyś do Ciebie trafi na retrofity (ACC + DNA Race), a teraz już pozamiatane.
    zawsze możesz spróbować jak będzie temat na tapecie, może mi się zatęskni raz na jakiś czas strzał zrobić. nie chcę się jednak ogłaszać bo nie mam czasu wiecznie przy tym siedzieć, korespondować, organizować części, umawiać się itp.

- - - Updated - - -

niektórzy lubią smaczki, nie chodzi o udawanie, po prostu fajnie wygląda. ja na tej zasadzie mam progi, kierownicę z Q, wydech zrobiony na podwójne końcówki czy lampy z GTA - mam auto wyjątkowe i nie próbuję udawać nic - jest znaczek Veloce, jest Q4 na klapie, więc widać że Veloce, jednak specjalne - moje - unikatowe.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    niektórzy lubią smaczki, nie chodzi o udawanie, po prostu fajnie wygląda. ja na tej zasadzie mam progi, kierownicę z Q, wydech zrobiony na podwójne końcówki czy lampy z GTA - mam auto wyjątkowe i nie próbuję udawać nic - jest znaczek Veloce, jest Q4 na klapie, więc widać że Veloce, jednak specjalne - moje - unikatowe.
    Przy tej kierownicy smaczkiem można nazwać czerwony przycisk, ale do aut z naszego okresu karbonowa wstawka z zieloną koniczynką pasuje jak pięść do nosa. Ale to tylko moje zdanie - każdy może mieć własne
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Przy tej kierownicy smaczkiem można nazwać czerwony przycisk, ale do aut z naszego okresu karbonowa wstawka z zieloną koniczynką pasuje jak pięść do nosa. Ale to tylko moje zdanie - każdy może mieć własne
    Tobie nie pasuje, inny może pasować, z resztą carbon w tej kierze pewnie da się bez problemu zdjąć, nałożyć cienką skórę i będzie super. Alcantara w kierownicy robi robote zarówno w zimie (nie trzeba czekać na nagrzanie kiery) jak i w lecie - są przyjemne miejsca do łapania kiery od razu. Ja sobie przedliftową bardzo chwalę, sam carbon na początku mieszane uczucia, ale przywykłem (choć był plan przekładki albo obciągnięcia skórą czy alcantarą, nawet zdejmowałem carbony w takiej kierze na próbę)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 2.0 280KM

Domyślnie

Panowie pytanie do osób które mają zmodyfikowany DNA z Trybem Race. Zastanawiam nad montażem tylko pojawią się pytania o wpływ aktywacji Race na pozostałe tryby. Wychodzi na to, że aktywacja Race wpłynie też na działanie podstawowych trybów DNA. Więcej w linku poniżej. Ktoś ma z tym jakieś doświadczenia? Nie ukrywam chciałbym np zachować tryb D z aktywnymi wszystkimi systemami bezpieczeństwa a wychodzi na to, że nie będzie to do końca taki D. Podobnie z A - będzie mniej ospały - takie niby A i niby N.

https://www.giuliaforums.com/threads...17-2019.46258/

Użytkownik Rowerzysta Avatar woockush
    Auto
    Giulia Q4ERTY

Domyślnie

Cytat Napisał WormKuba Zobacz post
    Panowie pytanie do osób które mają zmodyfikowany DNA z Trybem Race. Zastanawiam nad montażem tylko pojawią się pytania o wpływ aktywacji Race na pozostałe tryby. Wychodzi na to, że aktywacja Race wpłynie też na działanie podstawowych trybów DNA.
    Wydaje mi się, że było pisane na forum. Po aktywacji Race w 2.0 masz w każdym z trybów (D,N,A,Race) [...] mapę gazu z trybu N - z wszystkimi tego zaletami i wadami.
    Ostatnio edytowane przez woockush ; 16-01-2021 o 18:53