Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Lokalizacja TBM w Giulii wer. USA

Użytkownik Świeżak
    Auto
    stelvio

Domyślnie

Rozumiem, że nikt jeszcze nie rozkminił żadnych bajtów pozwalających uśpić TBM by nie był wykrywany podczas proxy i został usunięty wraz z błędem jak inne komponenty bez demontażu ?

Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć czy tbm w stelvio 2021 USA jest w tym samym miejscu jak w tym ruskim opisie, czy nie ma sensu tam w ogóle zaglądać i szukać za zegarami, nad radiem, pod kolumną kierownicy - o takich lokalizacjach przeczytałem ? Mam kłopot z dojściem do tego, panel z USB jest inny niż na obrazku z giulii, nie ma otworków na narzędzia u góry i nie ma możliwości chwycenia lub podważenia z dołu przez pokrywę cupholdera, udało mi się górą wyjąć na pół cm jednak przy tym całkowicie dołem się to zablokowało o pokrywę schowka uniemożliwiając włożenie czegokolwiek od dołu więc nic z tego nie wyszło...
    Macie na to jakąś metodę ?
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie WhatsApp 2024-08-06 o 08.30.24_751648d5.jpg
Wyświetleń:	87
Rozmiar:	65.8 KB
ID:	289949

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

w stelvio masz za zegarami- w giulii jest w tym miejscu. musisz wyjąć zestaw wskaźników. po odpięciu robisz proxy i po sprawie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał pawelbr Zobacz post
    Rozumiem, że nikt jeszcze nie rozkminił żadnych bajtów pozwalających uśpić TBM by nie był wykrywany podczas proxy i został usunięty wraz z błędem jak inne komponenty bez demontażu ?

Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć czy tbm w stelvio 2021 USA jest w tym samym miejscu jak w tym ruskim opisie, czy nie ma sensu tam w ogóle zaglądać i szukać za zegarami, nad radiem, pod kolumną kierownicy - o takich lokalizacjach przeczytałem ? Mam kłopot z dojściem do tego, panel z USB jest inny niż na obrazku z giulii, nie ma otworków na narzędzia u góry i nie ma możliwości chwycenia lub podważenia z dołu przez pokrywę cupholdera, udało mi się górą wyjąć na pół cm jednak przy tym całkowicie dołem się to zablokowało o pokrywę schowka uniemożliwiając włożenie czegokolwiek od dołu więc nic z tego nie wyszło...
    Macie na to jakąś metodę ?
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie WhatsApp 2024-08-06 o 08.30.24_751648d5.jpg
Wyświetleń:	87
Rozmiar:	65.8 KB
ID:	289949
    co do bajtów, jest ich tam ileś, nikomu się pewnie nie chciało grzebać (mało kto ma też dokumentację), robi się odłączając i zapętlając antenę GPS plus proxi i po temacie - po co komplikować rozwiazany temat i koło na nowo wymyślać skoro jest proste i działające rozwiązanie?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Giulia 21r

Domyślnie

Mam pytanie. Robiłem pierwszy raz konwersję w wersji po lifcie 2021r (język, lampy stop i pozycja na eu) i po zrobieniu proxy masę błędów od adaptacyjnych świateł, nie wykrywa pozycji p w skrzyni biegów itp. Pisze że proxy jest dobrze skonfigurowana. Po powrocie na usa jeszcze gorzej. Jakaś rada w wersjach przed liftem bez problemów to przechodziło.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    w stelvio masz za zegarami- w giulii jest w tym miejscu. musisz wyjąć zestaw wskaźników. po odpięciu robisz proxy i po sprawie.
    Ok, dzięki, tak czy inaczej problem z USB jak w giulii i trzeba wydłubać ten panel z USB i 12V czy w stelvio nie ma tego problemu ? Na działających USB mi zależy bo korzystam z bezprzewodowego AA.

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    co do bajtów, jest ich tam ileś, nikomu się pewnie nie chciało grzebać (mało kto ma też dokumentację), robi się odłączając i zapętlając antenę GPS plus proxi i po temacie - po co komplikować rozwiazany temat i koło na nowo wymyślać skoro jest proste i działające rozwiązanie?
    Gdyby to zostało rozgryzione to nie byłaby komplikacja problemu a uproszczenie jego rozwiązania czysto programowe, bez grzebania.

Cytat Napisał Apan Zobacz post
    Mam pytanie. Robiłem pierwszy raz konwersję w wersji po lifcie 2021r (język, lampy stop i pozycja na eu) i po zrobieniu proxy masę błędów od adaptacyjnych świateł, nie wykrywa pozycji p w skrzyni biegów itp. Pisze że proxy jest dobrze skonfigurowana. Po powrocie na usa jeszcze gorzej. Jakaś rada w wersjach przed liftem bez problemów to przechodziło.
    U mnie po każdym proxy kupa różnych błędów, przepinanie kabli i kasowanie aż do zera, robię też nie wiem czy potrzebnie kalibracje w ABS. Choć nie wiedzieć czemu po pierwszym proxy z przełączeniem DNA był blok skrzyni biegów, teraz po proxi czekam min. 5 sekund z wyłączonym zapłonem i działa od razu, również przy zmianach DNA. Elektronika w Alfie żyje swoim życiem Spryskiwacze lamp nie działają do dziś nie wiedzieć dlaczego.
    Ostatnio edytowane przez pawelbr ; 06-08-2024 o 21:12