Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: t.s. silnik gaśnie

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Cytat Napisał czesany Zobacz post
    Ale brak masy tez moze duzo krwi zepsuc
    nie tylko krwi ale i polowe elektroniki w samochodzie
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

sylwunia323
    Gość

Domyślnie Alfa 147 1.6 benzyna TS rocznik 2001

A czy na mój problem ma wpływ temperatura w silniku bo gaśnie tylko wtedy gdy ma 80-90C. Hmm mechanik sprawdzał akumulator (to on może sobie tak działać raz a drugi raz nie i to tylko podczas jazdy)??? Klemy są czyste były niecały tydzien temu były czyszczone ... zaśniedziałe też nie są. Ale spróbuje poszukać akumulatora nowego i napisze jak się zachowuje... Niestety nie mam wiedzy na temat akumulatora w mojej alfie, wiem tylko że to akumulator bosha i nie ma wzmianki w papaierach że był kidykolwiek wymieniany czyli jakies 8 lat ma .

sylwunia323
    Gość

Domyślnie Alfa 147 1.6 benzyna TS rocznik 2001

Kupiłam akumulator nowy bosha taki sam jak mój i sprawdzam czy działa a tu lipa doszedł tylko nowy objaw gaśnie na zimnym silniku i pojawiła sie jakaś kontrolnka awarii systemu kontroli silnika EOBD.Macie jakieś pomysły? Zadzwoniłam do serwisu Fiata i też nic konkretnego mi nie powiedzą bo muszą pod swój komputer podłaczyć i umówiłam się dopiero na 5 grudnia. Ale może od Was sie czegoś dowiem wcześniej?? Czy na pojawienie się problemu mają wpływ moje próby odpalania i sprawdzenia w którym momencie zgaśnie? czekam na jakieś pomysły.

gold1
    Gość

Unhappy 156 ts gaśnie sam z siebie

mam problem ... w sumie 1 raz był wczoraj , dziś 100 km od domu a tu zonk i to 3 razy... objawy : ( klima wył.- bo nie nabita ) temperatura na powietrzu jakieś 30 i kilka ... bieg 4 prędkość , ok. 60-70km/h , temp na wskaźniku to jakieś 110 może lepiej... obroty w normie ... a tu nagle bum silnik gaśnie odpalam w czasie jazdy i zaskakuje od razu ... wrzucam luz prędkość ok. 50 km/h a obroty skaczą miedzy 0 a 1 ... zatrzymuje się na światłach luz a obroty znowu wariują... i tak całą drogę. po wystygnięciu to samo obroty świrują. co to może być,miał ktoś kiedyś takie problemy ???
    może to być od przegrzania , czy siada wariator ? czy może inne cudo??

od razu mówię rozrządu nie wymieniałem płynu chłodniczego też nie i nawet nie wiem kiedy te cuda ktoś wymieniał, mechanik oglądal rozrzad i stwierdził ze nie mam sie narazie martwić bo jeszcze z 10 tys km zrobie na nim, płyn chlodniczy na miarce w zbiorniczku wyrównawczym niby w normie ...... olej silnikowy niedawno zmieniany , akumulator naładowany.

wie ktos o co chodzi ?