Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Temat: Otwieranie bagaznika z pilota (166)

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR 166 2,4 JTD

Domyślnie Otwieranie bagaznika z pilota.

Witam chciałbym podpiąc się pod temat od momentu zakupu mojej AR166 nie dziala mi z pilota otwieranie centralnego zamka jak równiesz alarm i oczywiscie otwieranie tylnej klapy. Nadmieniam ze wszystko co jest z tym związane jest na wyposazeniu klapa tylna otwiera się przyciskiem w schowku a zamek centralny dziala jak otwieram drzwi kluczykiem bez problemowo .kluczyk typu szczyzoryk koledzy Alfisci pomózcie.

---------- Post dodany o godzinie 18:40 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:30 ----------

Witam chcialbym podpiac sie pod temat ,od momentu zakupu AR166 nie dziala mi otwieranie centralnego zamka z kluczyka rowniez nie dziala alarm jak i otwieranie tylnej klapy wszystkie te urzadzenia sa na wyposazeniu samochodu,otwieranie tylnej klapy przyciskiem ze schowka dziala bez problemu jak rowniez otwieranie drzwi kluczykiem tez dziala bez problemowo prosze o pomoc w tej kwesti. Pozdrawiam

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar marianek24
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    alfa romeo 164 2.0TS Super

Domyślnie

ja również borykam się z tym problemem tyle że jak ja kupiłem to było,potem padł centralny a po jakimś czasie klapa bagażnika,myślałem ze to baterie w pilocie ale nic się nie zmieniło

mercii
    Gość

Domyślnie

Witam
    To ja też się podepnę pod ten temat jako że mam kłopoty z centarnym.
    Działa mi centralny ale tylko z kluczyka.(nie zdalnie) klapa tylko ze schowka. Mam taki czerwony kluczyk i to tylko jeden wiec bede musial dorobic. I wpadlem na pomysl ze dokupie sobie centralne sterujaca centralnym zamkiem. Takei jak sa na allegro z dwom apilotami w zestaiwe.
    Porszę tylko o prade gdzie jest centralka zamku centarlnego gdzie bede wypinal sie nowa centralka?

Dawid166
    Gość

Domyślnie

Centralka jest pod trzecim światłem stopu, przykręcona do półki tylnej, łatwo ją wyjmiesz po zdemontowaniu obudowy tego światła, le twój pomysł ma chyba pewne wady... centralka musi być zestrojona z konkretnym zestawem kluczyków, który dodatkowo jest zestrojony z immobilaizerem (system alfa code), chyba że masz pomysł jak obejść te problemy.

mercii
    Gość

Domyślnie

Oczywiscie, Kupie zestaw z styzorykami z fajnym logiem alfa romeo.
    Transpodery przeloze do tych nowych kluczykow. i Bedzie git.
    Moje obecne kluczyki a doklandiej jeden jest w fatalnym stanie. I takie rozwiazanie jest chyba Ok.
    I wydaje mi sie ze to bedzie tansze niz proba dorobienia drugiego kluczyka ze sterowaniem fabrycznym centranym zamkiem?
    Wlasnie jestem na etapie dowiadywania sie ile kosztuje dorobienie same transpondera.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar drobiazdzek
    Mieszka w
    KOL..../ SO.....
    Auto
    auto na ropa

Domyślnie

witam, ja też się tu podepnę z moimi problemami. zakupiłem 166 z fabrycznym alarmem, rpoblem polega na tym, ze sie nie uzbraja gdy zamykam drzwi kluczykiem, central pracuje. gdy zamykam z pilota zaczyna wyc i po jednym cyklu przestaje i tak jakby sie uzbrajał.i jeszcze jedno czy wylacznik na kluczyk w syrenie w bagazniku wylacza tylko syrenke czy caly alarm? kluczyki mam czerwone z czarna gumka. jak stwierdzic czy mam opcje otwierania bagaznika z pilota?

Baku
    Gość

Domyślnie

Potrafi ktoś podjąć ten temat? Ponawiam

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Znaczy sie o co dokladnie Ci chodzi?

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Cytat Napisał Baku Zobacz post
    Potrafi ktoś podjąć ten temat? Ponawiam
    Ale o co chodzi konkretnie? Jeśli o scyzoryki, to było już trochę o tym na forum, nawet jeden kolega opisał z detalami jak zamontować uniwersalny zestaw:
    http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...o_zestawu.html

Baku
    Gość

Domyślnie

chodzi o ożywienie serii nie działa otwieranie z pilota chociaż centralka działa z kluczyka no i ten bagażnik też tylko z kluczyka;/, przejrzałem przewody w tej wiązce na klapie po lewej... kupiłem Alfe od gościa nazywającego sie Alfaholikiem a to raczej druciaż;/ te kabelki już były naprawiane ale to co zobaczyłem... szkoda gadać;/ poskręcane i izolowane papierową jakąś taśmą;/ oczywiście wszystko naprawiłęm jak trza ale i tak nie działa;/