z usterek wynikłych po zakupie to tylko i wyłącznie lub aż to kawałki tłoka w kolektorze ssącym ale nie mojego. nie wiem czy kiedyś silnik miał jakąś przygodę z zaworami czy może kolektor był od innej wsadzony. a tak to 30tys. przejechane bezawaryjnie(obym nie zapeszył tylko)
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Ja w swojej ar 156 miałem wszystkie drzwi na brzegach oklejone taśmom przezroczystom zapewne w celu ich obijania ,ale niestety efekt był taki że taśma wżarła się w lakier i nie dało się jej usunąć bo bez uszkodzenia lakieru ,na razie zrobiłem wyprawki w miejscu taśmy jest lepiej nie wiem co dalej z tym zrobić bo pomalowanie wszystkich drzwi trochę kosztuje![]()
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
U mnie była uszkodzona pompa sprzęgła (ta pod pedałem). sprzedawca zapewniał, że dostarczy mi nową na własny koszt. I jak mówił, tak zrobił.
Zresztą cały czas utrzymujemy kontakt i któregoś dnia zrobił mi niespodziankę, ponieważ znalazł u siebie w garażu komplet świec NGK Platinium do TS i sprzedał mi je w bardzo dobrej cenie (400 zł). Leżą teraz u mnie i czekają na montaż (jeszcze ok. 10 tys. km).
Niemiłych niespodzianek sobie nie przypominam - tyko siadać do auta i jechać
EDIT: Od momentu kupna świeciła się 'marchewa" ale sprzedający twierdził, że to z powodu instalacji LPG, która "oszukuje" wtryski. Auto jeździło dobrze, więc się tym nie przejmowałem. Jak zaczęło jeździć źle i Pablo wymienił przepływkę, to "marchewa" zgasła i wtedy dopiero poznałem co potrafi Alfa
Widocznie awaria/powolne zużycie przepływomierza zbiegła się w czasie z montażem LPG, stąd przekonanie poprzedniego właściciela o tym, że ta kontrolka świeci się z powodu gazu.
Nawiasem mówiąc to jest "alfisti" (a właściwie miłośnik "włoszczyzny") z krwi i kości, Teraz jeździ 156 2,5 V6 i powoli szykuje się do zmiany na coś z wyższej półki.
Ostatnio edytowane przez bikermarek ; 23-01-2010 o 00:28
Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
No to teraz pozytywnie.
W grudniu zakupiłem 156 SW 1,9 jtd. Jako mający niewielką więdzę na temat tego modelu zastanawiałem się czy aby Alfa którą kupiłem jest oryginalna.
Podejrzenia zaczęły się w momencie kiedy po wpisaniu nr VIN w e'per pokazywało mi do wyboru dwie wersje silników.
Zacząłem się zastanawiać skąd karbonowa konsola w aucie, czyżby jakiś "pseudo tjuner" maczał w niej palce, nie widziałem jeszcze takich w 156.
Potem był temat felg, cieszyłem się że są aluski 16" ale znów podejrzenia.
W końcu zacząłem grzebać, przeglądnąłem fora AR, zadałem kilka pytań okazało się że prawdopodobnie ma jakiś pakiet Sport.
Ostatnim spostrzeżeniem było zauważenie na zagłówku fotela logo firmy "MOMO"
Finał: nieświadomie zakupiłem Alfę z pakietem Sport3 i wszystko jest oryginalne, jak z fabryki wyjechało.
Ot niespodzianka![]()
![]()
![]()
Była: 145 - 1,3 Boxer
Jest: 156 - 1,9 JTD SW
Jak pojechałem oglądać jedną Alfe która była oczywiście w 100% sprawna okazało się że nie ma przycisków do ustawiania szyb i lusterek. Później okazało się że są ale w schowku i wystarczy je przykleić na kropelkę - jak stwierdził sprzedający
Przejechałem ok 5kkm od zakupu i zrobiłem listę usterek do zrobienia na wiosnę. Wyszło mi ponad 3 tysie, żeby mieć auto tip-top (ja inaczej nie uznaję), a jak znam życie, to jeszcze coś wyjdzie. Czy się martwię? Nie. Dlaczego? Bo ojciec powiedział "kup, to Ci ją będę dwa lata serwisował"
![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda