Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Stuki z tyłu

TomekG5
    Gość

Unhappy Stuki z tyłu

Witam! Od niedawna jestem posiadaczem Alfy 156 2.4 jtd 136km, i jestem właśnie po remoncie zawieszenia, ukł kierowniczego (wahacze górne przód, tył, tuleje tył, regeneracja maglownicy) i ukł. hamulcowego (klocki, tarcze przód linki ręcznego) wydawało by się że wszystko jest ok, dopóki na tylnych siedzeniach nikt nie podróżuje, wtedy (im bardziej załadowany tył) tym bardziej coś stuka, mam wrażenie że stuki dochodzą od strony tylnego lewego koła i bardzo nasilają się przy skręcie w prawo choć występują też przy jeździe na wprost, przy skręcie w lewo wszystko jest ok. Co może być przyczyną?

Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Auto
    Nissan Murano Z 51 3.5L V6

Domyślnie

Hmm....elementy poprzeczne tylnego zawieszenia? Łożysko piasty?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał TomekG5 Zobacz post
    Od niedawna jestem posiadaczem Alfy 156 2.4 jtd 136km, i jestem właśnie po remoncie zawieszenia, ukł kierowniczego (wahacze górne przód, tył, tuleje tył, regeneracja maglownicy) i ukł. hamulcowego (klocki, tarcze przód linki ręcznego) wydawało by się że wszystko jest ok, dopóki na tylnych siedzeniach nikt nie podróżuje, wtedy (im bardziej załadowany tył) tym bardziej coś stuka, mam wrażenie że stuki dochodzą od strony tylnego lewego koła i bardzo nasilają się przy skręcie w prawo choć występują też przy jeździe na wprost, przy skręcie w lewo wszystko jest ok. Co może być przyczyną?
    Kurka, mam identyczne stuki ino że w prawym tylnym kole, które objawiają się tylko, gdy ktoś siadnie na tylną kanapę i skręcę w lewo (docisk prawej strony). Po samej rozmowie z mechanikiem zasugerował, że może to być łożysko. Niedługo się za to zabieram, więc dam znać co było.

Pozdrawiam,

TomekG5
    Gość

Domyślnie

Problem rozwiązany, podejrzeń było kilka zanim się udało, otarcia o nadkola, źle dokręcone śruby koła i o zgrozo amortyzatory, na szczęście to tylko ciężarki na feldze tłukły się o wahacz obyło się bez kosztów (oprócz wymiany na płaskie ciężarki).
    Ostatnio edytowane przez TomekG5 ; 03-02-2010 o 19:19