Witam wasod pewnego czasu jestem prawie szcześliwym posiadaczem alfy 156 2.5 V6. Auto swoje dni świetności ma juz za soba ale tak jak swoja 155 tak i tą 156 doprowadze do ładu
. Interesuja mnie 2 sprawy, mianowicie
1. chce wymienić gumy na drązku stabilizatora - te na ławie. Da rade to zrobić bez opuszcznia ławy ? czy jak poluzuje śruby to jakos wymienie te gumy ?. Może jakieś rady macie jak to zrobić.
2. musze wymienić poduszkę tylnia pod skrzynią biegów, z tego co sie jej przyglądałem to wygląda ona tak samo jak poduszka z alfy 155 2.0 8V z pod skrzyni biegów. Mam taką ze swojej 155. Czy napewno jest taka sama ?. Zeby wymienic tą poduszke to wystarczy odkręcić łapę skrzyni biegów ?. Może jakieś rady?
Jak narazie z alfa jesteśmy juz 1 miesiąc i spędzamy wszystkie wekendy ze soba. Lista rzeczy zrobionych jest już spora, lista rzeczy do zrobienia tez jest spora ale czesc to kosmetyka.
Pozdrawiam Kamil

od pewnego czasu jestem prawie szcześliwym posiadaczem alfy 156 2.5 V6. Auto swoje dni świetności ma juz za soba ale tak jak swoja 155 tak i tą 156 doprowadze do ładu
Odpowiedz z cytatem
wymianiałem juz wachacz dolny bez odpinania przegubu, było na maxa ciężko ale sie udał jednak z 2 strony juz odpiełem przegub ;P. Żeby poluzować ławę to będzie troche roboty
zobacze moze sie uda to jakos inaczej zrobić.