w TS sprzegło chodzi mi lżej niż w JTD a niec nie popiskuje.
W mojej alfie sprzeglo chodzi bardzo ciezko- w porownaniu do innych aut
wydaje mi sie ze nie jest to normalne moze ktos mi podpowie co to moze byc i jak sie do tego zabrac??
Ciężkie sprzęgło to powoli jego koniec.
czyli kolejny wydatek ..... moze ktos mi naswietlic na co konkretnie mam sie szykowac??
Psikałem od strony kabiny. Jak na razie objawy ustąpiły. Dodatkowo schodząc "pod pokład" czyli nurkując głową w pedały zauważyłem że pedał sprzęgła tak jak by ocierał o jego dalszą część i ścierał plastik. Tam też psiknąłem - zresztą psikałem gdzie się tylko dało i gdzie się coś rusza bo strasznie irytowało mnie to zjawisko z pedałem sprzęgła. Najlepsze że gdy chciałem wyczuć co to i wciskałem pedał drugi czy trzeci raz pod rząd objaw nie występował. Po ruszeniu i wciśnięciu sprzęgła znowu to samo ale tylko raz.![]()
Również mam problem ze sprzęgłem. Rano po postoju pedał jest opadnięty, muszę podnosić go stopą do góry, ma skok może 1/4 tego co powinien mieć. Po przejechaniu 10 km po mieście pedał powoli wstaje i działa prawidłowo. Płyn wymieniony, układ odpowietrzony. Gdzie mogę szukać przyczyny?
ja mam bardzo duzy opor na sprzegle ale co dziwne bierze ono od samej podlogi i biegi wchodza leciutko, nic nie slizga, co wy na to?
sprzeglo do wymiany?
dodam ze przy zmianie biegow i w czasie puszczania sprzegla slychac odglos jakby flakowata opona przetoczyla sie przez asfalt takie "chłeee chłeee"
Ostatnio edytowane przez kinol156 ; 27-08-2010 o 16:34
nie zakladam nowego temtu zeby nie smiecic.