Ona lubi sportowe auta, a ja luksusoweTeż podoba się jej 156 ale mówi że wtedy tylko 2,5V6
zobaczymy po weselu (bo formalnie do września jeszcze narzeczona)
Jak jej powiedziałem że może diesla to mnie chciała w drodze wyrzucić z auta![]()
To faktycznie ostra sztuka, pomysl o lpg bo cię z torbami puści![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Jest LPG
I w alfince i w fiaciku, w drugiej alfince na pewno też.
LPG to klej który łączy ostre kobiety i alfiny które tez kochamy![]()
Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
Aktual:
AR 166FL 3.0 v6
AR GT
AR 166FL 2.4jtd 20v
Zastava 750
panowie bez OT proszę![]()
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
Tak, brata dieslem i służbowym
Bobryt może naprawdę jak kobieta ma tym jeździć to może się ona przejedzie i takim i takim. Wiesz, szukasz ogłoszeń z okolicy i jedziesz na jazdę próbną. Przecież nikt nie musi wiedzieć że tylko chciałeś się przejechać.
Tak na prawdę wchodzą w grę trzy czynniki.
1. Koszt tankowania
2. Koszt serwisowania
3. Wrażenia z jazdy
I teraz p. 1 można powiedzieć że oba paliwa są na jednym wózku choć nie wiem jak to się ma przy tak małych silnikach. Nie szarpmy się o drobiazgi, mniej więcej tyle samo zł/km.
Punkt drugi to nie czarujmy się - diesel przegrywa (biorąc pod uwagę dwa tak samo eksploatowane/zadbane egzemplarze). Części (układu zasilania) są droższe i wrażliwsze. Zarówno na ciężką "nogę" jak i paliwo. Ale trzeba pamiętać to co koledzy pisali. Trzeba dobrze kupić bo inaczej sytuacja może się odwrócić.
Na punkt 3 niech każdy zakupujący odpowie sobie sam. Przejedźcie się obydwoje i takim i takim a wtedy zadecydujecie o punkcie 3. Potem bilans i będziesz wiedział co zakupić.
Taka jest moja recepta.