<krzyczy> Nie Manipuluj tam!!
<krzyczy> Nie Manipuluj tam!!
no to teraz już wiesz dlaczego alfa się obudziła i szybko ucięła te opcje. Takie wiadomości jak ukryte menu i opcje szybko się roznoszą :-)
o i w końcu ktoś się dowiedział jak podnieść tę moc z poziomo ics-a.
wiem o tej opcji już od jakiegoś czasu, nigdy tam nie grzebałem poza zmianą koloru wyświetlacza i sprawdzenia wersji nawigacji i czy auto przypadkiem nie miało przekładki kierownicy.
Taka informacja jest również tam dostępna..ale nie to mnie interesujechodzi dokładnie o ilość mg/na cm3 dostarczania paliwa przez wtryskiwacze
czy ktoś grzebał w necie i wie jak to przestawić?
Pytam z ciekawość raczej sam tego nie zmienię, bo się boje za monco lecz jeśli bym miał dokładne parametry, lub znalazł na necie chyba bym zaryzykował![]()
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 26-09-2010 o 08:58
A nie jest to przypadkiem lekka nadinterpretacja? Ta wartość dawki paliwa to chyba tylko dana dla komputera pomocna przy liczeniu zużycia paliwa. Może być tak, że zmieniając ją nie zmienisz faktycznej dawki, a jedynie ilość wyświetlaną w ICSie...
Tak właśnie ponoć jest. To tylko do wyliczeń zużycia paliwa.
czy ktoś mi powie co oznaczają te 2 kody?
Uploaded with ImageShack.us
Witam odpowiadam Ci na twoje zapytanie 1 kod jest wpisywany gdy rozłączysz akumulator i po podłączeniu ponownym ICS prosi o wpisanie kodu jest to kod uruchamiający radio. Natomiast 2 kod odpowiada uruchomieniu nawigacji.
hmm to nie u mnie , po odpięcie aku wola o kod i działa tylko 4444 żeby rozblokowac ics a od navi nie wola wcale , wiec widocznie ktoś zcrackowal mojego icsa ;p
dziwne teraz po wczorajszym włączeniu tego menu serwisowego auto straciło moc , nic tm nie zmieniałem bo po niemiecku pisało wiec się wole nie dotykać, dzisiaj jadę autem daje gaz do oporu a on przyspiesza jak by miał ze 40 koni czym w razie czego zresetować komputer jeżeli mi się coś przestawiło w co wątpię, w razie czego jak zresetować ustawienia isc? w menu serwisowym?
czy po odpięcie akumulatora ustawienia naniesione w trybie serwisowym w ics się zresetują? czy trzeba jechać na komputer do serwisu żeby coś tam zresetowali ?
Ostatnio edytowane przez rac85 ; 27-09-2010 o 11:44
To nie są kody ani od ICS ani od navi, są to parametry techniczne. W tym dłubało niewiele osób, wiele zrobiło aktualizację oprogramowania, która wyłączyła tą opcję. Nawet w ASO nie są w stanie nic tam zrobić, bo nigdy w tym nie dłubali.
Poszukaj na forach zagranicznych, może coś na ten temat znajdziesz.
Pozdrawiam.