Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Temat: De Silva znowu w Alfie Romeo ???

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał bimski Zobacz post
    Onanizm w czystej postaci uderza z tego wątku.
    Nie onanizm tylko pobożne życzenie fanów zakochanych w pięknych,hipnotyzujących liniach alfy romeo.Pamiętam jakby to było dziś gdy w 1999 roku zobaczyłem w salonie Konrys w Białysmtoku piękną, srebrną 156 2,5 V6.Już wtedy wiedziałem ,że kiedyś muszę mieć AR156, i to właśnie jest myśle ta magia De Silvy,gość sprawia ,że człowiek nie może zapomnieć o danym aucie ,pałając coraz większą rządzą posiadania go.Tego właśnie życzę wszystkim fanom Ar w związku z powrotem De Silvy do Alfy romeo,by widzieli tą magię w jego projektach i byli nimi zahipnotyzowani.Osobiście patrzeć nie mogę na muminowatą Mito i Giuliettę i jestem pewien ,że nie jestem odosobniony w tym przekonaniu.

Możesz to nazywać onanizmem,dla mnie to właśnie pierwiastek wyjątkowości,bo rzadko się zdaża by posiadacze aut przejmowali sie tym, w jakim kierunku stylistycznym podąża ich ulubiona marka.

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Możesz to nazywać onanizmem,dla mnie to właśnie pierwiastek wyjątkowości,bo rzadko się zdaża by posiadacze aut przejmowali sie tym, w jakim kierunku stylistycznym podąża ich ulubiona marka.
    Jeśli to ma byc jedyny atut marki... I tak wolę 75, którą zacząłem poznawac w 1995, a przy której nawet ujrzana po raz pierwszy, w łódzkim salonie w 1997 156 jest całkiem pospolita. Nie ma byc ładna, ma zapier*, dlatego nigdy nie będę się zachwycał 'pięknem' samochodu.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

A kto powiedział ,że to jedyny atuta marki ?? To jest największy atut tej marki,drugi dla mnie to jednostki JTD i ich potencjał tuningowy ,trzeci to niepowtażalność i egzotyka na drodze,czwarty to niepowtażalny klimat fanklubu i spotów z nim związanych itd,itp.

BartekMan
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Ludvigus Zobacz post
    Projektant AR 145/146/156/147 - aut, na które do dziś masę ludzi ogląda się na ulicach ma na pewno w zanadrzu to coś, czego brakuje buźce MiTo czy Giulietty.

Pozdrawiam,
    brawo Ludwigus, brawo! tak własnie myśle i ja.

---------- Post dodany o godzinie 21:36 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:34 ----------

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    życzył bym sobie żeby De Silva zajoł sie projektem następcy 159,bez żadnej muminowatośći ,za to z większym pazurem.Coś na miarę pierwszej 156,czyli przebojowego,ponadczasowego i avangardowego ze sportowym duchem.

.

brawo, znów brawo!!! coraz więcej ludzi słusznie uznaje, ze kierunek MUMIN Z PRZODU to nie jest TEN kierunek co trzeba!!!

Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto

Domyślnie

Wiedziałem,że nie jestem odoosobniony w temacie "piekna" Mito i Giulietty,chociaż tył akurat tych woz&#243;w mi sie podoba.

BartekMan
    Gość

Domyślnie

Tył mają OK, ale przody to nudna kaszana. Postaw sobie 159 obok Julki albo Mito, wszystkie przodem, i po prostu sp&#243;jrz na nie)

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał bimski Zobacz post
    Jeśli to ma byc jedyny atut marki... I tak wolę 75, którą zacząłem poznawac w 1995, a przy której nawet ujrzana po raz pierwszy, w łódzkim salonie w 1997 156 jest całkiem pospolita. Nie ma byc ładna, ma zapier*, dlatego nigdy nie będę się zachwycał 'pięknem' samochodu.

No, alfa jednak ma być ładna, do zap.. jestem pewien, jest masa innych lepszych samochódów.

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    No, alfa jednak ma być ładna, do zap.. jestem pewien, jest masa innych lepszych samochódów.
    Nie, Alfa ma być ładna I ma zapitalać Tylko ostatnio koncentrując się na ładności zapomnieli o silnikach Dobrze jakby w tych czasach przyszła przynajmniej Giulia Sprint GTA z Pentastarem 3.6 V6 i dołożonym biturbo, MultiAirem i Q4
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał dakoolk Zobacz post
    Nie, Alfa ma być ładna I ma zapitalać Tylko ostatnio koncentrując się na ładności zapomnieli o silnikach Dobrze jakby w tych czasach przyszła przynajmniej
    Nie musi byc ładna, zresztą to pojęcie bardzo względne. Natomiast zapierd..zielanie już niekoniecznie.
    Cytat Napisał dakoolk
    Giulia Sprint GTA z Pentastarem 3.6 V6 i dołożonym biturbo, MultiAirem i Q4
    ... i jeszcze n2o, kompresor... Lepiej nie, to byłby gwałt na legendzie...
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Od robienia brzydkich zap**dalaczy jest już BMW . Alfa MUSI być piękna, no i dawać radość z jazdy - co nie dla każdego oznacza dziwactwa typu Audi RS6 . Ja bym kupił Maserati GT (gdyby mnie oczywiście było stać), nawet gdyby tam włożyli TS-a 2.0 .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS