Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: Montaż nieseryjnego radia w alfie 156 - podejście po mojemu ;)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iNTELL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 SW 1,9JTDm, 156 SW 1,9JTD, Spider 3.0 V6, Audi A8 3,7 V8

Domyślnie Montaż nieseryjnego radia w alfie 156 - podejście po mojemu ;)

Jak wiecie rozmiar panela przedniego fabrycznego radioodtwarzacza w alfie 156 zarówno przed jak i po FL jest troszkę dziwny, a ramki adaptujące dostępne na rynku są kiepskiej jakości i po założeniu ich robi się mały misz masz (a przynajmniej mnie to się nie podoba).

Zrobiłem więc po mojemu, poniżej efekt prac (jak na razie zapodkładowany i z małym bubu na dole (zadrżała ręka z dremelem) ale już coś widać.

Nie patrzcie na szpare miedzy climatronikiem, a panelem górnym - Climatronic niechcąco nabyłem od anglika i tak pięknie pasuje - już leci do mnie europejski

I jak się podoba ??

gacek600
    Gość

Domyślnie

zaj%$#^*@" ci to wyszło,efekt powalający
    Jak masz fotki z prac to zapodaj i jakiś opis by sie przydał co użyłeś jakie to radyjko?
    ramka jest twojej pracy czy może kupna?

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał gacek600 Zobacz post
    zaj%$#^*@" ci to wyszło,efekt powalający
    Jak masz fotki z prac to zapodaj i jakiś opis by sie przydał co użyłeś jakie to radyjko?
    ramka jest twojej pracy czy może kupna?
    No niestety w dniu w którym rzeźbiłem rameczkę aparat był nad morzem więc fotek nie posiadam Do przeróbki użyłem żywicy poliestrowej + mat szklanych, szpachli z włóknem + szpachli zwykłej na wykończenie, na koniec podkład i teraz pójdzie do lakierowania razem z panelem climatronic oraz srebrnym plastikiem przy lewarku skrzyni biegów.
    Zamontowana tam jednostka to Sony XES-Z50.

MarcinTM
    Gość

Domyślnie

Ładnie wpasowane, zrób foty jak będzie już kompletne bez szpary na dole.
    Sprzęt też dobrze dobrany - pasuje ta linia i model

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał MarcinTM Zobacz post
    Ładnie wpasowane, zrób foty jak będzie już kompletne bez szpary na dole.
    Sprzęt też dobrze dobrany - pasuje ta linia i model
    Fotki zrobię już po lakierowaniu jak będzie w 100% skończone, tylko na razie stoję w miejscu przez naszą wspaniałą pocztę polską ...
    Co do sprzętu, to fakt, pasuje on do designu alfy, lecz jako ciekawostkę dodam, że jego wartość rynkowa grubo przekracza wartość tego auta i jest dość niedostępny - wyprodukowane 500szt na cały świat

MarcinTM
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał iNTELL Zobacz post
    dodam, że jego wartość rynkowa grubo przekracza wartość tego auta i jest dość niedostępny
    Dlatego pisałem, że model sprzętu też dopasowany .
    Zobaczymy jak wyjdzie lakierowanie

marceell
    Gość

Domyślnie

Chcesz powiedzieć że przełożyłeś panel z alfy po lifcie do starszej??!! jak tak to opowiadaj!!

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał iNTELL Zobacz post
    Fotki zrobię już po lakierowaniu jak będzie w 100% skończone, tylko na razie stoję w miejscu przez naszą wspaniałą pocztę polską ...
    Co do sprzętu, to fakt, pasuje on do designu alfy, lecz jako ciekawostkę dodam, że jego wartość rynkowa grubo przekracza wartość tego auta i jest dość niedostępny - wyprodukowane 500szt na cały świat
    No zależy wartość jak był nowy jak najardziej, ale jeżeli mówisz o sprzęcie z 2 ręki, to mogę powiedzieć że stosunkowo tanio musiałeś nabyć tą alfę Chodź to zależy, bo na tyle rzadki ten sprzęt, że ceny używanych mogą znacznie odbiegać
    . A panel oczywiście bardzo ładny, zresztą nie tylko w tym temacie zachwaliłem

Cytat Napisał marceell Zobacz post
    Chcesz powiedzieć że przełożyłeś panel z alfy po lifcie do starszej??!! jak tak to opowiadaj!!
    Tu masz boje z całym climatronikiem po fl kolegi Intell'a

http://www.forum.alfaholicy.org/156/...zed_liftu.html
    Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 21-10-2010 o 16:04

diesel power http://je.pl/qeuy

marceell
    Gość

Domyślnie

uuuuuu to ja sobie nową za tę kasę kupię, a już myślałem o czterech śrubkach.....

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    No zależy wartość jak był nowy jak najardziej, ale jeżeli mówisz o sprzęcie z 2 ręki, to mogę powiedzieć że stosunkowo tanio musiałeś nabyć tą alfę Chodź to zależy, bo na tyle rzadki ten sprzęt, że ceny używanych mogą znacznie odbiegać
    Niestety ten sprzęt tanieć nie chce Dalej trzeba za tą jednostkę zapłacić ok 15 000 PLNów czyli prawie dwa razy tyle ile dałem za alfe

---------- Post dodany o godzinie 19:45 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:42 ----------

Sam panel to jeszcze przełożysz wraz z tunelem środkowym i delikatnym podcięciem kilku plastików w starej desce. Problem zaczyna się w momencie gdy trzeba spiąć poliftowy sterownik climatronic z przedliftową nagrzewnicą. Da się to zrobić jednak będzie działało tylko i wyłącznie w trybie mono, po jego wyłączeniu klima zwariuje jeśli ustawisz inne wartości temperatury dla każdej ze stron.

---------- Post dodany o godzinie 19:46 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:45 ----------

uuuuuu to ja sobie nową za tę kasę kupię, a już myślałem o czterech śrubkach.....
    Nową za 1000zł ?? Powiedz gdzie biorę od ręki