no fajnie to wygląda - a tak z ciekawości czy ta jednostka potrafi również sama wymienić rozrząd i kpl. wahaczy, że tyle kosztuje ???pzdr
no fajnie to wygląda - a tak z ciekawości czy ta jednostka potrafi również sama wymienić rozrząd i kpl. wahaczy, że tyle kosztuje ???pzdr
Nówka w 1998roku kosztowała 25000$Ja kupiłem używkę troszkę taniej
---------- Post dodany o godzinie 21:55 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:50 ----------
No niestety nie, za to otrzymała tytuł najlepiej brzmiącej jednostki samochodowej na świecie i do dnia dzisiejszego niewiele jednostek może z nią konkurować brzmieniowo, o designie nie wspominając. Tu nie ma ani grama plastiku, wszystko wykonane z odlewu aluminium, a panel po wyjęciu waży więcej niż niejedno radio klasy budżetowejW jej skład wchodzi również zmieniarka na 10CD z wbudowanym procesorem dźwięku i to tam znajduje się jej serce, to co w desce to tylko sterownik
![]()
Szczerze mówiąc,tak patrze na to i odpowiadajac na pytanie "czy sie podoba..." to... Nie podoba mi sie to,jakos tak "mdło" to wyglada generalnie do kitu. Nie obrazajcie sie, bo juz czuje jak buzuje w niektórych krew ale jest to moje prywatne,indywidualne zdaniea jak wiadomo ile ludzi tyle opini i gustów.
tak tylko pytam, bo jakis czas temu byla na allegro za troche ponad 4tyś zł
http://archiwumallegro.pl/sony_xes_z...564160939.html
Powiedź jeszcze co do tej jednostki masz podłączone i jak zamontowane, bo kwiatek ładny tylko czy czasem do kożucha nie przypięty.![]()
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Byłem, ogladałem, totalne padło i juma z łatanym kablem w dodatku brak pilota bez którego nic nie ustawisz
---------- Post dodany o godzinie 00:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:47 ----------
Nie wiem czy to Twoim zdaniem kożuch czy nie ale gra to razem z Braxem X2400, który napędza aktywnie przód oparty o oryginalne wstęgi XESa H50 oraz woofery TEC LS155 (inaczej Scan Speak Revelator). Suba póki co nie ma gdyż najpierw musze ogarnąć przód![]()
I o to chodziło. Nie podejrzewałem Cię o szpan i lans tylko ciekawy byłem co masz do tego.
Na takich revelatorach robiłem koledze fiata coupe i załapał się na mistrza polski w soundoffie.
Wstęg nie znam, ale trudny temat i wolę tradycyjne kopułki (obróci człowiek głowę i już scena znika)
Grają w drzwiach czy komorach, bo one średnio lubią duże pojemności?
I z ciekawości - jak wysoko tniesz, bo mniemam że masz to aktywnie?
Zazdroszczę........
Fiat stypcia ??![]()
To są wstęgi przystosowane do montażu w aucie i nie mają cech wstęg domowych (właściwie to bardziej głośniki izostatyczne niż wstęgi) także możesz głową kręcić do oporu
Grają w drzwiach i całkiem dobrze dają sobie radę.
Cięte jest to aktywnie na 6kHz @24db/okt i doskonale te wooferki spisują się idąc tak wysoko. System po optymizacji pomiarówką Clio![]()
Ano stypcia, widzę że kolega w "temacie". Ale strojenie to już Lukasz z "wyspy", my się trochę wtedy popstykaliśmy (nie wiem na ile znasz Piotrka). Po za tym nie wiem czy dałbym radę na takim poziomie.
Te 24db to ze względu na wstęgi? A fazy się nie rozjechały za bardzo?, nie znam procka więc nie wiem jakie ma zakresy ustawień.
Co planujesz na suba?