Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: AR156 bez infocentra. mozliwość montażu?

grabo_s
    Gość

Domyślnie AR156 bez infocentra. mozliwość montażu?

Witam,

Od dłuższego czasu poszukuje auta. Trafiła się całkiem ciekawa AR156. Problem w tym że auto jest bez infocentra (w miejscu gdzie powinien być wyświetlacz na desce jest zaślepka) - wiem że były takie wersje

I teraz moje pytanie. czy da się to zamontować? Czy wystarczy wstawić wyświetlacz, podłączyć i będzie ok? czy to jest większa zabawa?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iNTELL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 SW 1,9JTDm, 156 SW 1,9JTD, Spider 3.0 V6, Audi A8 3,7 V8

Domyślnie

Alfa bez panelu infocenter to alfa przed liftem, aby zamontować panel musiałbyś zmienić deskę rozdzielczą (zaślepka jest mniejsza niż infocenter), oraz ogarnąć elektronikę, w tej chwili jestem na etapie prób montażu panelu infocenter do alfy przed FL, o wynikach powiadomię, jednak nie jest to prosta sprawa i nie plug & play jak niektórzy myślą

grabo_s
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał iNTELL Zobacz post
    Alfa bez panelu infocenter to alfa przed liftem, aby zamontować panel musiałbyś zmienić deskę rozdzielczą (zaślepka jest mniejsza niż infocenter), oraz ogarnąć elektronikę, w tej chwili jestem na etapie prób montażu panelu infocenter do alfy przed FL, o wynikach powiadomię, jednak nie jest to prosta sprawa i nie plug & play jak niektórzy myślą
    to jest Alfa z 2003 po lifcie srodka po prostu w miejscu gdzie powinien być wyświetlacz jest zaślepka

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał grabo_s Zobacz post
    to jest Alfa z 2003 po lifcie srodka po prostu w miejscu gdzie powinien być wyświetlacz jest zaślepka
    Pierwsze słyszę, że były takie egzemplarze, ale skoro tak twierdzisz Na pewno w takiej alfie montaż panelu infocenter będzie łatwiejszy niż w aucie przed liftowej, ale jeśli nie masz wiązki od niego to musiałbyś ją stworzyć lub kupić z jakiegoś rozbitka. W dodatku wydaje mi się (ale pewien nie jestem), że inny będzie również wyświetlacz pomiędzy licznikami.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    159SW 2.4 QTronic

Domyślnie

Ktoś na forum raz wspominał, że były poliftowe wersje bez wyświetlacza infocenter - w najuboższych wersjach wyposażenia

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał paw2x Zobacz post
    Ktoś na forum raz wspominał, że były poliftowe wersje bez wyświetlacza infocenter - w najuboższych wersjach wyposażenia
    A jeśli można spytać jak wyglądał wtedy panel climatronic ?? Były przyciski +/-/Info nieaktywne czy climatronic całkowicie pozbawiony był tych przycisków ?? Gdzie wtedy znajdował się czujnik od klimatyzacji zamontowany w panelu infocenter ?? A może ta wersja była tak uboga, że nie posiadała klimy i moje pytania są bez sensu ??

grabo_s
    Gość

Domyślnie

nie wiem czy to jest uboga wersja: jest klimatronik, 8xPP, ASR chyba ESP wlektr.szyby lusterka itp

panel klimatronik jest normalny tak jak standardowo. Przyciski od infocentra sa tylko nieopisane.

widze ze ciężko bedzie o info czy łatwo to zamontować

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Czechowice
    Auto
    Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft

Domyślnie

tak poza tematem zadna alfa 156 nie ma 8 airbagow!!!

jest maksymalnie 6 a zaslepki na slupku przednim i srodkowym to poczatek i koniec kurtyn bocznych

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał grabo_s Zobacz post
    nie wiem czy to jest uboga wersja: jest klimatronik, 8xPP, ASR chyba ESP wlektr.szyby lusterka itp

panel klimatronik jest normalny tak jak standardowo. Przyciski od infocentra sa tylko nieopisane.

widze ze ciężko bedzie o info czy łatwo to zamontować
    Pokaż zdjęcia tej zaślepki Infocenter bo ja nie mam nawet w katalogu AR takiej wersji.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Pokaż zdjęcia tej zaślepki Infocenter bo ja nie mam nawet w katalogu AR takiej wersji.

Kurcze, może coś takiego jednak było, już drugi raz podobny temat. Może na jakieś egzotyczne rynki ?