Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: sensor/sterownik airbag i gałka zmiany biegów

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iNTELL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 SW 1,9JTDm, 156 SW 1,9JTD, Spider 3.0 V6, Audi A8 3,7 V8

Domyślnie

Cytat Napisał quartzXXI Zobacz post
    powiedzmy ze sprawa wyglada nastepujaco, że wybór gdzie chcemy się połączyć leży po stronie programu w menu głównym. Nie pamiętam dokładnie jak to wyglądało, ale klika się oddzielnie jeśli chce się połączyć z głównym komputerem czy z tym komputerem/modułem/sterownikiem/nie mam pojęcia od poduszek powietrznych, klikając na te od poduszek, wybierasz wersję sterownika z odpowiednią liczbą poduszek powietrznych zamontowanych w samochodzie...noi cóż, moja ma 2 poduchy a i tak się nie łączy, zawsze wychodzi błąd połączenia, co innego gdy łącze się z głównym komputerem. Tam nie ma problemu, wszystko pięknie ładnie śmiga m.in odkryłem prawdziwy przebieg heh.

Co do tej plastikowej części od gałki zmiany biegów na zdjęciu nr3 rozumiem że nie muszę się obiawiać i mogę na chama to ściągać ?. To się sciąga tylko tą gorę czy razem z tym czymś co się podnosi do wrzucenia wstecznego ?
    Tak ale prócz wyboru w programie z czym się ma łączyć musisz jeszcze przełączyć sam interfejs w tryb AIRBAG.

looknij tutaj:
    http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...bs_airbag.html

kwiatu
    Gość

Domyślnie

obcegi albo cos podloz pod galke, udez raz a dobrze mlotkiem w te obcegi od spodu i lapaj po aucie czesci, czas pracy:10sek

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iNTELL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 SW 1,9JTDm, 156 SW 1,9JTD, Spider 3.0 V6, Audi A8 3,7 V8

Domyślnie

Cytat Napisał kwiatu Zobacz post
    obcegi albo cos podloz pod galke, udez raz a dobrze mlotkiem w te obcegi od spodu i lapaj po aucie czesci, czas pracy:10sek
    A nie szkoda szyby ??
    Pozatym w stosunku do gałki nie byłbym tak brutalny. Prócz tego, że ją ściągniesz możesz w tej sposób uszkodzić element plastikowy znajdujący się z tunelu środkowym, który odpowiada za poruszanie się dźwigni zmiany biegów. W najlepszym wypadku nic się nie stanie, a w najgorszym wyrwiesz kulę przez co nie wbijesz żadnego biegu.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9jtd 105KM 1998r

Domyślnie

Czyli jednym słowem trzeba podejść do tego w miarę na spokojnie. Może ktoś dysponuje fotką jak to wygląda po zdjęciu tego plastikowego elementu ? Czy gałki z różnych sklepów które mają uniwersalne wejścia podpasują do tego modelu ? Mowa tu o gałkach z norauto (nawet orginalnych typu sparco jak i tych mniej orginalnych ale dobrze wykonanych np. ze skóry). Niestety muszę czymś ją zastąpić, bo nie dość że ta gumowa część jak tak luźna że jak ją delikatnie pociągnie to mi wyskakuje do góry, to jeszcze w środku ten element z oznaczeniami, gdzie znajduje się konkretny bieg przekręca się w każdą możliwą stronę ;/

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

mały update.

Gałka wymieniona. Niestety choćbym miał wypruć wszystkie flaki nie było siły żeby wyciągnąć ten plastik, więc stwierdziłem że go po prostu połamie I tak się stało. Gałka została zakupiona i zamontowana bezproblemowo.

Nad pozostałymi problemami pracuję dalej. Wpierw zajmę się wymianą panelu z pokrętłami od nawiewu pod koniec przyszłego tygodnia. Zdam relacje co i jak

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

gałka wymieniona, panel nawiewów wymieniony i ogrzewanie tylnej szyby i obiegu wewnętrznego działa