http://www.spangerum.com:7080/navi?M...OD=1&DRW_NUM=3
wałki muszą być poprawnie ustawione. W silniku lanci 16v kiedyś założyli na chybił trafił to silnik dziwnie terkotał i drgał
http://www.spangerum.com:7080/navi?M...OD=1&DRW_NUM=3
wałki muszą być poprawnie ustawione. W silniku lanci 16v kiedyś założyli na chybił trafił to silnik dziwnie terkotał i drgał
drgan nie mam chodzi równiótko ,tylko takie stukanie, albo napinacz , albo pasek albo zle ustawione
ps za wymiane tylnich tarcz hamulcowych z klockami, rolki(w tym jej cena) i sprawdzenie cisnienia oleju manometrem to 120 to drogo? oczywiscie odpowietrzenie itd, miał byc alter wymieniony le wyszło ze to rolka hałasuje
oczywiscie sprawdzenie cisnienia oleju w prawie kazdej temp, wiem ze wskaznik mi zaniza o troche ponad pół bara![]()
Dopnę się do tego tematu.
Mianowicie. Ostatnio sobie jechałem w miarę spokojnie i wraz usłyszałem huk potem tak jakby coś mi pod kołem przeleciało i ujrzałem w bocznej szybie lecący pasek. Zatrzymałem się i patrze pod maską pasek z wspomagania jest i z alternatora i pompy też jest. Jest to możliwe że zerwał mi się pasek tych balansów i tak sobie wyfrunął jak to można najlepiej sprawdzić dodam że autko pracuje normalnie. I gdzie dokładnie znajduje się ten paseczek bo nigdy nie przerabiałem tego tematu. Ewentualnie ile orientacyjnie może kosztować komplet razem z tymi rolkami, i jaki stopień trudności jest z wymianą kompletu. z góry dziękuje. Jak co mam AR 155 1,8 8v z 93'
Na pewno takiego paska nie masz w swoim silniku bo taki nie występował. Paski urządzeń pomocniczych powinny być dwa, policz ile masz![]()
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 21-11-2010 o 08:12
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Pasek od klimy?to juz trzeci
![]()
W 8V masz tylko dwa paski wspomy z pompa cieczy i alternator z ew. klimą. Może był to pasek kogoś innego![]()
No to się bardzo cieszę
a Te paski klinowe mam dwa i są napewno przy silniku (bo nie mam klimy)
z góry dziękuje
najwidoczniej ktoś musiał stracić a najechałem na niego i uderzył w karoserie.
jeszcze raz dzięki![]()