Witam mam problem z alfą mojej dziewczyny...... alja 156 1.8 ts
Jakiś czas temu - ( 4-5 miesięcy) wymienialiśmy u mechanika wysprzęglik w skrzyni biegów bo stary sie rozwalil, ostatnio padła nam pompa sprzęgła - w kokpicie, po jej wymianie na nową i odpowietrzeniu układu wciskam sprzęglo kilka razy i okazało sie że pękł węzyk doprowadzający płyn (dot 4) z pompki do wysprzęglika - ten gumowy na zawleczke - ostatni przed wysprzęglikiem. Jako ze nowy kosztuje 170 zl postanowiłem przespawać końcówki starego wężyka na nowy i udało sie węzyk juz nie cieknie końcówki są szczelnie pospawane wąż sie nie stopił bo go zamaczałem do wody po każdym punkcie. Ale po załozeniu weżyka i odpowietrzeniu układu płyn zaczoł wyciekać z środka skrzyni w najniższym jej punkcie, od razu wiedzialem ze poszedł wysprzęglik dzisiaj go wyciągam zdejmuje gumę osłaniającą wyspezęglik od brudu i okazało sie ze gumowa uszczelka\zimering znajdujacy sie w wysprzęgliku jest cześciowo pocięty i trochę wypchnięty poza metalową osłonę/ściankę - przy naciskaniu sprzęgla przez lekko wysunięty zimering wycieka płyn.
Moje pytanie jest następujące -
a) Czy mogłem kupić pompkę o większej pojemności np nie 100 ml a 120 i dlatego mi rozsadzilo wężyk i wysprzęglik
b) czy są jakieś różnice miedzy skrzynią do 156 - tki z 1998r a 2000r ?
dodam ze wysprzęglik który wymienial mechanik kosztowal ok 200zl nie jest to orginał bosha.
Proszę o pomoc Dawid