Witam mam problem z moją Alfą a mianowicie rano zapaliło normalnie i dojechałem nią do pracy, ale po 12-sto godzinnym postoju nie dała się już uruchomić. Rozrusznik kręci. Sprawdziłem świece i dają iskrę.
Witam mam problem z moją Alfą a mianowicie rano zapaliło normalnie i dojechałem nią do pracy, ale po 12-sto godzinnym postoju nie dała się już uruchomić. Rozrusznik kręci. Sprawdziłem świece i dają iskrę.
Kiedy kręcę rozrusznikiem to przy silniku czuć opary z paliwa.
jezeli czuc paliwo i jest iskra to powinen chociaz na oment zaskoczc.
zobacz czy wylacznik bezwladnosciowy niewyskoczyl. guzik pod siedzeniem kierowcy. zeby auto odpailo musi byc wcisniety.
Woda w paliwku? zalane świece? rozrząd?
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
witam miałem podobny problem zeszłej zimy auto odpaliło pojeździło na noc zostawiłem rano nie odpaliła a kręciła i śmierdziało paliwem, problem był w świecach "NGK PRF6B"
po wymianie świec na Beru wszystko śmiga w nawet największe mrozy od razu zakręciła,
Pozdrawiam
QUOTE=SocikZero4;450197]jezeli czuc paliwo i jest iskra to powinen chociaz na oment zaskoczc.
zobacz czy wylacznik bezwladnosciowy niewyskoczyl. guzik pod siedzeniem kierowcy. zeby auto odpailo musi byc wcisniety.[/QUOTE]
Wyłącznik odcina zapłon i zasilanie pompy więc raczej odpada...Pompa paliwa włącza się ?
Ostatnio edytowane przez lesio146 ; 19-12-2010 o 14:33
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
warto spróbować odpalić auto z wciśniętym pedałem gazu
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Ja bym sprawdził pompe paliwową lub Imobilajzer. Może być w tym przyczyna bo to ustrojstwo odcina albo pompe paliwową, Zapłon lub całą elektornike. Ale tego do końca ci nei powiem bo niestety nie wiem co odcina w Alfach
Przepraszam że tak późno odpisuję nie miałem wcześniej czasu. Alfa już działa. Kiedy kręciłem rozrusznikiem któryś raz z kolei dodałem gazu i ku mojemu zdziwieniu jak rombło z tłumika, za autem było siwo od dymy ale Alfa odpaliła, na początku nie umiała utrzymać się na obrotach ale kiedy się zagrzała wszystko wróciło do normy.